Hoe Werkt Het Verdienmodel Van Youtube?

verdienmodel youtubeJij wilt weten hoe het verdienmodel van YouTube werkt? Komt goed uit! ik wilde net er een blog aan wijden!

Misschien heb je wel eens gehoord van Enzo Knol, de Nederlandse vlogger die een behoorlijke boterham weet te verdienen met zijn YouTube kanaal.

Rijk worden door filmpjes op deze website te plaatsen is echt mogelijk. Je hebt er maar een ding voor nodig: een origineel idee.

Als je eenmaal genoeg views hebt voor jouw video, gaat de rest bijna vanzelf. Oké, misschien heb je nog iets meer nodig.

Je moet een structureel hoog aantal views hebben, bij voorkeur dus veel volgers van jouw account. Daarnaast moet je de juiste Youtube-instellingen activeren, zodat er advertenties bij jouw filmpjes worden getoond.

Relevante advertenties via Adwords en AdSense

Google AdWords is de organisatie die zorgt dat bedrijven kunnen adverteren op websites zoals YouTube.

AdWords maakt gebruik van specifieke woorden die gerelateerd zijn aan bepaalde advertenties.

Wanneer een internetbezoeker die zoekwoorden intypt, zal een bijpassende advertentie verschijnen.

Google AdSense is het bedrijf dat beheerders van websites of YouTube kanalen de kans biedt geld te verdienen met het weergeven van deze advertenties.

Heb jij een YouTube kanaal, dan hoef je alleen maar ‘inkomsten generen’ te activeren onder ‘status en functies’.

De video’s waarvoor je advertenties toestaat worden wel streng door YouTube gecontroleerd op auteursrechten. Zorg dus dat de inhoud echt uniek is.

Hoog aantal views nodig

Geld verdienen via YouTube-advertenties is niet voor iedereen weggelegd. Zelfs als je advertenties toestaat bij jouw filmpjes, kan het lang duren voor je daadwerkelijke inkomsten behaalt.

De opbrengst van advertenties ligt per 1000 views meestal tussen de €0,30 en €4,00. De precieze waarde hangt af van zowel de inhoud van de advertentie, als van het aantal mensen dat erop klikt.

Om enigszins lucratief te zijn moet je video dus toch wel tienduizenden views hebben.

Maar mocht jouw kanaal origineel genoeg zijn om een behoorlijk aantal volgers te werven, dan zullen de views blijven oplopen. Dan stroomt het geld binnen.

Wil jij geld verdienen met YouTube? Lees dan mijn blog over geld verdienen met YouTube.

Producten promoten

Je kunt ook producten promoten via YouTube.  Als je al een goed lopende YouTube kanaal hebt is dat best interessant

Dit doe ik met affiliate marketing

Affiliate marketing is dat je het product promoot van iemand anders. En als dat tot een verkoop leidt, krijg je commissie.

En dat kan ook heel goed met jouw YouTube kanaal.Ik doe het met en website!

Wil je hier meer over weten? Kijk dat eens naar de videotraining van mijn goede vriend Jacko! En kijk de eerste video gratis:

verdienmodel YouTube

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.