Hoe Werkt Het Verdiensysteem Van Youtube?

geld verdienen met youtube

Youtube.

Misschien heb je wel eens gehoord van Enzo Knol, de Nederlandse vlogger die een behoorlijke boterham weet te verdienen met zijn Youtubekanaal.

Rijk worden door filmpjes op deze website te plaatsen is echt mogelijk. Je hebt er maar een ding voor nodig: een origineel idee.

Als je eenmaal genoeg views hebt voor jouw video, gaat de rest bijna vanzelf. Oké, misschien heb je nog iets meer nodig.

Je moet een structureel hoog aantal views hebben, bij voorkeur dus veel volgers van jouw account. Daarnaast moet je de juiste Youtube-instellingen activeren, zodat er advertenties bij jouw filmpjes worden getoond.

Relevante advertenties via Adwords en AdSense

Google AdWords is de organisatie die zorgt dat bedrijven kunnen adverteren op websites zoals Youtube.

AdWords maakt gebruik van specifieke woorden die gerelateerd zijn aan bepaalde advertenties.

Wanneer een internetbezoeker die zoekwoorden intypt, zal een bijpassende advertentie verschijnen. Google AdSense is het bedrijf dat beheerders van websites of Youtubekanalen de kans biedt geld te verdienen met het weergeven van deze advertenties.

Heb jij een Youtubekanaal, dan hoef je alleen maar ‘inkomsten generen’ te activeren onder ‘status en functies’.

De video’s waarvoor je advertenties toestaat worden wel streng door Youtube gecontroleerd op auteursrechten. Zorg dus dat de inhoud echt uniek is.

 youtube_ verdiensysteem van Youtube

Hoog aantal views nodig

Geld verdienen via Youtube-advertenties is niet voor iedereen weggelegd. Zelfs als je advertenties toestaat bij jouw filmpjes, kan het lang duren voor je daadwerkelijke inkomsten behaalt.

De opbrengst van advertenties ligt per 1000 views meestal tussen de €0,30 en €4,00. De precieze waarde hangt af van zowel de inhoud van de advertentie, als van het aantal mensen dat erop klikt.

Om enigszins lucratief te zijn moet je video dus toch wel tienduizenden views hebben.

Maar mocht jouw kanaal origineel genoeg zijn om een behoorlijk aantal volgers te werven, dan zullen de views blijven oplopen. Dan stroomt het geld binnen.

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

banner passief inkomen opbouwen

Auteur: Jeroen

Mijn naam is Jeroen Santing. Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing, Ik heb inmiddels meerdere sites, en ook geld verdiend op het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.