Wat Is Affiliate Marketing?

wat is affiliate marketingWat is  affiliate marketing?  Wil jij weten. Anders was je niet op mijn website terecht gekomen!

En dat is maar goed ook, want ik heb er net een blog over geschreven.

Ik zal je uitleggen wat affiliate marketing is:

Affiliate marketing is dat je het, of een  product promoot van iemand anders

Stel: jouw vriend of kennis heeft en mooi product, bijvoorbeeld een online videotraining.

Jij wilt hem helpen en gaat dat product promoten. Dat doe je door het bijvoorbeeld te delen op social media, of als je nog slimmer bent: een eigen website.

Hoe gaat dat in zijn werk? Jouw vriend of kennis heeft zijn of haar product aangemeld bij een affiliate netwerk. Jij meld je aan als affiliate bij dat netwerk en pakt jouw eigen unieke affiliate link.

Deze verspreid je op social media of op jouw website.Als een bezoeker klikt op die link, dan komt deze automatisch terecht op de website van de adverteerder, jouw vriend of kennis in dit geval.

Als die bezoeker dan vervolgens het product koopt, dan krijg jij automatisch jouw commissie.

Dit is in het kort omschreven hoe het werkt. Natuurlijk komt er wat meer bij kijken, maar de strekking is nu duidelijk!

Hieronder nog en keer uitgelegd:

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een link die aan de adverteerder, of de eigenaar van een site waarvan jij een product promoot, via welke affiliate (jij bijvoorbeeld) een verkoop heeft plaatsgevonden.

Zo krijgt de affiliate marketeer de commissie waar hij of zij recht op heeft.

Een affiliate link is altijd uniek en kun je altijd “ophalen”bij de verschillende affiliate netwerken (PayPro bijvoorbeeld en je hebt ook nog  Daisycon en ook  TradeTracker  is een bekende.)

Een affiliate link is vaak “onvriendelijk” en erg lang. Bijvoorbeeld: https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/53930. dan is 53930 mijn unieke code in deze link en welke aan Paypro (het affiliate netwerk) doorgeeft dat er een verkoop via mijn link heeft plaatsgevonden.

je hebt altijd een affiliate link nodig om met succes affiliate marketing toe te passen.

samengevat: de affiliate link geeft aan het affiliate netwerk door via welke affiliate marketeer een verkoop heeft plaatsgevonden.

Tip: je kunt via de URL shortener van Tiny een affiliate link aanzienlijk korter maken!

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een bedrijf waar adverteerders en affiliates bij elkaar komen.Op een affiliate netwerk vind je dus bedrijven die hun producten en diensten toegankelijk maken voor affiliates om die te promoten.

Bekende affiliate netwerken zijn bijvoorbeeld:

Het affiliate netwerk zorgt ervoor dat de verkopen die de affiliates doen gemeten worden en zorgt voor de unieke affiliate linken voor de affiliates.

Wanneer een affiliate een verkoop heeft gegenereerd, dat wordt dat door het affiliate netwerk gemeten. Vervolgens wordt de commissie op het account van de affiiate gezet, en dan de rest van het geld van de verkoopprijs wordt uitbetaald aan het betreffende bedrijf waarvan het product werd verkocht door de affiliate, minus een klein percentage wat naar het affiliate netwerk gaat. Van deze “percentages” bestaat het affiliate netwerk.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is dat je andermans producten gaat promoten, of al promoot. Je hebt dus geen eigen producten om te promoten.

door andermans producten te promoten krijg jij een bepaald bedrag aan commissie (verdien jij dus geld) wanneer er via jouw unieke affiliate link een product verkocht wordt.

Je verdiend dus geld door het promoten van andermans producten!

Je schrijft bijvoorbeeld een review van een product op jouw website. daaronder zet je jouw unieke affiliate link.

wanneer een bezoeker op jouw affiliate link klikt en tot kopen overgaat, krijg jij commissie, omdat de verkoop via jouw affiliate link heft plaatsgevonden.

De verkoop wordt bijgehouden door affiliate marketing software (van het affiliate netwerk) waar je ook jouw persoonlijke unieke affiliate link kunt aanmaken.

Welke producten kan ik promoten als affiliate?

Als Affiliate Marketeer kun je vrijwel elk product promoten die je maar wil.

Veel webshops en websites hebben een commissie model. zo heeft Bol.com ook een partnerprogramma

Via verschillende affiliate netwerken kun je de producten gaan promoten!

Producten promoten als affiliate met een eigen winstgevende website

Het is vrij simpel om een winstgevende website op te zetten. Maar je moet wel alles goed doen om succes te hebben.

Maar daar hebben we een online cursus voor Mijn goede vriend Jacko doet je alles letterlijk voor.

Jacko, die zelf al ruim 4000 euro per dag online verdient, en er zijn levenswerk van heeft gemaakt om anderen te helpen geld te verdienen op het internet, wil jou helpen!

illegaal geld verdienen

Die hulp is er in de vorm van een online videotraining van de hierboven genoemde Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing revolutie.

Je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

En, je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding. Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst zich vanzelf!

affiliate marketing

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.