Waarom Ben Jij Nog Niet Succesvol Met Internet Marketing?

Waarom ben jij nog niet succesvol met internet marketing? Wat zijn de dingen die je fout doet? Ontdek het geheim om succesvol te worden met internet marketing!

succesvol met internet marketingAls ik wist wat ik nu weet toen ik begon met internet marketing, had ik het heel anders aangepakt. Maar dat is meestal zo met dingen waar je nieuw aan begint. Daarnaast was ik een tikkeltje eigenwijs, en dacht ik dat ik het allemaal wel wist.

Het heeft allemaal geresulteerd in dat het wel heel lang heeft geduurt voordat ik mijn eerste resultaat kon binnenhalen.

Nu ben ik dan wel aardig om de tuin geleid, maar toen ik op de goede weg zat, kon ik misschien wel  beter eerst alle goed adviezen en instructies gaan bekijken, voordat ik mijn eerste website op ging zetten. Maar goed, genoeg over mij.

Waar ik het met je over wil hebben is: waarom ben jij nog niet succesvol in internet marketing?

Waarom ben jij nog niet succesvol in internet marketing?

Laten we eens kijken wat nou de oorzaak kan zijn waarom jij niet succesvol bent:

Je bent net begonnen

Je hebt het besluit genomen: je begint als affiliate. En je hebt je product uitgezocht, en je eerste website opgezet. Je homepage is gemaakt en een blog of twee. En waar blijven nu mijn bezoekers?

Dit is een fout die veel beginnende affiliate marketeers maken. Ze beginnen met affiliate marketing, en als ze na een week of twee geen resultaat zien, dan stoppen ze ermee.

Als je met affiliate marketing begint, en je hebt je website opgezet, dan plaats je minimaal elke week een blog van minimaal 1000 woorden. Goede, unieke content, datgene waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Zij zijn door jouw content geholpen.

En als je dit doet, dan gaat je website hoger in Google gevonden worden en dan ga je bezoekers naar je website krijgen.  Dit moet je opbouwen.

Het is dus niet zo dat je vanaf dag 1 honderden bezoekers naar je website krijgt. Maar als de bezoekers eenmaal komen, dan, als je je website goed onderhoud, en regelmatig nieuwe content plaatst, dan houd de bezoekersstroom niet meer op, en blijf je dag en nacht bezoekers krijgen naar je website.

En dan, na 2-3 maanden, krijg je een mail van PayPro: je hebt met succes een product gepromoot! Je verdient voor het eerst geld! Als je na 2-3 weken opgeeft, dan zal je dit moment niet meemaken. Doorzetten wordt beloond!

Je zit in een niche met veel concurrentie

Er zijn heel wat websites te vinden die gaan over:

  • Gezondheid (sporten, afvallen, voeding, zwangerschap etc)
  • Financieel (beleggingen, forex en crypto)
  • Adult (gokken & dating)
  • Doe-het-zelf (bouwtekeningen, muziekinstrumenten bespelen)

In deze niches zit heel veel concurrentie. Met name in:

  • Geld verdienen
  • Afvallen

is de concurrentie moordend. Als je net begint met affiliate marketing, dan moet je dus niet in deze niches beginnen.

Zoek een product uit waar wat minder concurrentie op is. Er zijn genoeg producten te vinden die je kunt gaan promoten. Zoek een product uit waar je wat feeling bij hebt, en als je die in PayPro uitzoekt: met een PayPro score van tussen de 100 en de 150. Dan weet je dat het product loopt.

Je schrijft een blog die heel veel lijkt op een ander blog, omdat je deze als voorbeeld gebruikt

Iets wat je niet moet doen is het volgende:

Je zoekt een onderwerp uit en kijkt in Google naar je concurrerende sites. Je zoekt een blog uit die je goed vindt en gaat die schrijven in je eigen woorden. Het blog ziet er wel hetzelfde uit, maar is niet gekopieerd. Je schrijft 3 woorden meer dan het origineel zodat je dan wel moet gaan ranken?

Dit moet je nooit doen. Schrijf altijd vanuit jezelf.  Het is wel goed om informatie op te doen bij je concurrerende sites, maar ga de boel niet herschrijven. Er is 1 gouden regel die je moet onthouden: De beste content wint!

Vrouw aan het bloggen

Je blog is niet lang genoeg

Ik heb vroeger wat zitten zweten op een blogje van 400 woorden. En ik kreeg het maar niet voor elkaar.  Maar als je eenmaal “geoefend ” bent…

Tja, door het gewoonweg te doen, leer je te bloggen.  Kon je “vroeger”(in de tijd dat ik begon) nog scoren met een blog van 300 woorden, dan red je het er vandaag de dag niet mee. De norm is nu 1000 woorden en we gaan naar de 1500.

Nu moet je je er niet letterlijk op vastpinnen, want het ligt ook nogal in welke niche je zit hoeveel woorden je moet gebruiken. En met 700 woorden goede, unieke content en 800 opvulwoorden die nergens op slaan red je het ook niet.

Dan kun je nog beter die 800 woorden weglaten en alleen de 700 woorden publiceren. Het is relevante goede, unieke content, datgene waar je bezoekers naar op zoek zijn. Je moet dus weten wie jouw bezoekers zijn en waar ze naar op zoek zijn.

Jouw bezoekers hebben een probleem. Jij helpt hen met dat probleem, door jouw blogs, met de content in jouw blog. en aan het eind van jouw blog verwijs je naar een nog betere oplossing voor hun probleem: het product wat je promoot!

Je gebruikt geen long-tail zoekwoorden

Op short tail keywords zit vaak veel meer concurrentie dan op long tail keywords Deze zijn specifieker en er wordt minder op gezocht Je kan als je net begint met affiliate marketing veel beter scoren met long tail keywords.

Voorbeeld: Short tail keyword:

Geld verdienen

Voorbeeld: Long tail Keyword:

Hoe kan ik geld verdienen met affiliate marketing?

Je ziet het: de Long tail Keyword is veel specifieker. De concurrentie hierop is “normaal” Bij “geld verdienen”is de concurrentie “Hoog” en ga je er niet op scoren.  Gebruik dus Long tail keywords om te scoren.

Behalve op Google’s Adwords kun je ook terecht op KWFinder.com en semrush.com

Wat gaat er fout?

Als je bovenstaande hebt begrepen dan zul je begrijpen dat je als beginnend internet marketeer en hoop fout kan doen.

Zo kan je net begonnen zijn en ongeduldig zitten wachten op je eerste inkomsten nadat je slechts 3 blogs online hebt staan. Je kan ook een niche hebben gekozen waar zoveel concurrentie zit, dat je nooit hoog in Google kan scoren.

En als je dan een voorbeeld website neemt om zelf een blog te schrijven, zoekend naar woorden, ga je het betreffende blog met je eigen woorden herschrijven. (hij is dan immers niet gekopieerd)Maar jouw blog lijkt dan zoveel op het origineel, dat het origineel altijd beter blijft en je daarmee niet gaat scoren.

En als je dan een blog uit jezelf gaat schrijven, dan moet je, behalve dat je goede, unieke relevante content schrijft, je blog niet te kort maken. Kon je “vroeger”nog scoren met een blog van 300 woorden, dan is nu de norm 1000 woorden, en we gaan naar de 1500.

En dan je zoekwoorden. je wilt immers gevonden worden in Google. Dan moet je long-tail zoekwoorden gebruiken. Deze zijn veel specifieker en hebben minder concurrentie. Zodoende kun je beter scoren met long-tail zoekwoorden

Als je dit allemaal niet fout doet, dan ben je zeker op de goede weg!

affiliate marketing revolutieAan de slag!

Als je bovenstaand hebt gelezen dan kan ik mij voorstellen dat je ook succesvol wilt zijn in internet marketing.

Om je op weg te helpen heeft goede vriend Jacko Meijaard een complete videotraining gemaakt, waarin hij exact laat zien hoe hij een winstgevende website opzet, en hoe hij er geld mee verdient.

Je hebt geen speciale vooropleiding nodig en ook geen speciale technische kennis.  Je kunt direct starten!

Klik hier voor de online videotraining!

Ik wens je veel succes!

P.S. Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk, laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.