SEO Tips 2018: Pas Deze Tips Toe En Je Site Gaat Niet Onderuit!

SEO tips 2018Als je hoog wilt scoren in Google, dan is het uitermate belangrijk om SEO goed toe te passen. Op deze pagina doe ik je een aantal SEO tips van de hand, Die je kunt toepassen voor een hoge positie in Google.

Ik zou zeggen: pas ze toe, wacht niet langer. Je kunt er direct mee aan de slag.

Artikelen van minimaal 1000 woorden

Toen ik begon met affiliate marketing was het heel normaal dat je kon scoren met en blogje van 300 woorden. Hier hoef je tegenwoordig echt niet meer mee aan te komen.

Als je heden ter dage wilt scoren in Google, dan moet je blogs schrijven van minimaal 1000 woorden. En we gaan inmiddels al naar de 1500.

En het is niet alleen lang, maar maak je blogs zo compleet mogelijk. Schrijf de beste content in je niche en over dat onderwerp. Als je net dat beetje meer tijd en aandacht geeft aan het in elkaar zetten van je content, zal Google je daarvoor belonen.

Google wil nou eenmaal de beste zoekresultaten laten zien. Het is daarom helemaal niet verkeerd om te kijken wat jouw “collega-sites”doen. Ga gewoon eens kijken wat zij publiceren. zorg dat jouw content beter wordt en is.

De beste content wint!

Long tail SEO

Er zijn heel wat beginnende internet marketeers die willen scoren in bijvoorbeeld de geld verdienen of de afvallen niche. En dan hopen ze te scoren op een zoekterm van “geld verdienen” of “snel afvallen”. Nu wil ik je niet ontmoedigen, maar je kunt echt vergeten dat je op deze zoekwoorden gaat scoren.

In de 4 “grote niches” (gezondheid, adult, financieel en doe het zelf) zit enorm veel concurrentie. En daar zijn de “premium zoekwoorden”al aardig verzadigd. En kom je er niet met short tail zoekwoorden.

Wat je dan kunt doen is long tail SEO zoekwoorden toepassen. Als je, in plaats van “geld verdienen” “snel geld verdienen tips” zou toepassen, dan veranderd in AdWords de status van “hoog”naar “normaal” Hetzelfde geldt voor “snel afvallen” Als je daar het woordje “tips”achter zet, veranderd de status naar “laag”

Een goed zoekwoorden onderzoek is dus van essentieel belang. Neem daar gewoon even de tijd voor. En, nogmaals, schrijf dan de beste content in je niche, en kleedt het aan met afbeeldingen en video’s.

Je zult zien dat je dan gaat scoren!

De snelheid van je website

De snelheid van je website is echt mega belangrijk.  en dat wordt steeds belangrijker in de ogen van Google.

De mensen die zoeken in Google willen snel resultaat zien. Als ze dan in de zoekresultaten op een site klikken, en die site laadt langzaam, dan klikken ze weg van die site en gaan ze naar de volgende in de zoekresultaten.

Je begrijpt dan ook wel dat Google die “langzame”sites niet hoog gaat plaatsen in Google’s zoekresultaten.

Zorg er dus voor dat jouw website snel laadt. Dit doe je o.m. door een goede en snelle hosting te nemen (het bete is een VPS) en door je site en hosting goed in te stellen. Als je niet weet hoe je dat moet doen, besteed het dan uit. Op sites als sitedeals.nl zijn genoeg mensen te vinden die het voor je kunnen doen.

Mobielvriendelijk

Misschien een inkopper, maar het is al jaren megabelangrijk om je site mobielvriendelijk te maken. Of met een mooi woord : “responsive”. Je website past zich dan aan aan het formaat waarop je hem bezoekt.

Dit is tegenwoordig de standaard voor websites en Google. Maar ik kom nog steeds websites tegen die niet mobielvriendelijk zijn. En dat is zonde. Er wordt nog steeds vaker via mobiel op internet gezocht en websites bezocht dan met een desktop.

Als je een website maakt met WordPress, dan is deze automatisch mobielvriendelijk. Denk dus altijd “mobile First”!

Interactie van je bezoekers

Hoe meer relevante content er op je website komt, hoe beter dat het is.

Je kunt dat onder andere bereiken door je bezoekers aan te sporen te reageren op je berichten. Hierdoor bevatten je artikelen meer content en heeft Google meer content om te indexeren.

Je kunt je bezoekers aansporen om te reageren door “heb je nog vragen of is iets onduidelijk? laat een bericht achter in de reacties hieronder”

Dit kun je uiteraard naar eigen wens aanpassen!

Autoriteit website

Google gaat steeds meer waarde hechten aan websites die gezien worden als een merk en autoriteit.

Zo’n autoriteit website bevat veel content en toonaangevend content, maar ook dat de content breder getrokken wordt. Dit doe je door bijvoorbeeld een YouTube kanaal te openen en video’s te uploaden, die je vervolgens weer op je website integreert.

Behandel je website als een echt “merk”. Een grote website die beter is dan de rest. Als je net dat beetje meer moeite steekt in je website, zal Google je net wat hoger plaatsen dan de websites die dat niet zullen doen

Content breder trekken

Door YouTube filmpjes te maken en op je website te plaatsen, trek je je content breder. In een video kun je meer over het onderwerp vertellen en dieper op zaken ingaan.

YouTube is van Google en Google vindt het natuurlijk fijn dat je zoveel van hun diensten gebruik maakt en ook nog op je website integreert.

Wanneer je een artikel schrijft doe je er goed aan om hier ook een video over te maken en deze op je website te integreren. Google zal dit waarderen.

Wat je ook kunt doen is een Facebook of Twitter post integreren.  Hoe breder en uitgebreider je pagina is, hoe hoger je scoort in Google!

Artikelen uitbreiden en verbeteren

Je site en je content is nooit 100% af. Er zijn altijd wel artikelen die je kunt uitbreiden of herschrijven.

Google waardeert het enorm als je je bestaande artikelen aanpast en uitbreidt met nieuwe informatie. Bijkomend voordeel is dat bijna geen enkele site dit doet en met deze tip heb je dus gelijk een voorsprong op de concurrent!

En nu nog toepassen!

Je hebt nu een aantal goede SEO tips voor 2018 kunnen lezen. Het belangrijkste  is dat je content goed is en dat je een website maakt die beter is dan de rest.

Mis je nog een tip? Heb je nog vragen of is iets onduidelijk? laat een berichtje achter in de reacties hieronder!

Ik wens je veel succes!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.