Wat Is Passief Inkomen?

passief inkomen

Je moet nog steeds werken voor je geld. Elke dag van 9 tot 5 binnen de muren van hetgeen waar jouw “baas” je wilt hebben, en vervolgens verdien je “een salaris” en dat is eigenlijk net te veel om niet dood te gaan maar ook weer te weinig om te blijven leven…..

Misschien overdrijf ik nu een beetje, maar het is wel zo dat heel werkend Nederland 8 uur per dag inruilt voor een netto maandsalaris van gemiddeld zo’n €2200,– per maand.

Toen ik hoorde dat een goede vriend van mij op 1 dag 3500 euro passief binnenhaalde vond ik het tijd om het roer om te gooien.

Woord vooraf

Ik heb eigenlijk een paar jaar weggegooid door eigenwijs te zijn. En “maar wat te doen” Af en toe een blogje schrijven en denken dat Google er wel intrapt. Niet luisteren naar de experts.

Ik kan je 1 ding verzekeren, dit werkt niet. Als jij werkelijk een passief inkomen wil genereren waar jij de rest van je leven profijt van wilt hebben, kijk dan deze video, en zet je er voor de volle 100% er voor in!

Alleen dan heb je kans op succes! Ik heb de ervaring dat halfbakken werk geen kans op succes heeft. En dat ga ik dan ook niet meer doen. Zonde van mijn tijd.

Zet je voor de volle 100% in voor jouw toekomst!

Wat is een passief inkomen?

Misschien is het handig om de betekenis van “passief inkomen” te begrijpen. Ik zal het even uitleggen.

Passief inkomen is een inkomen dat je verdient door 1 keer of een paar keer een inspanning te leveren, waarna je vervolgens een blijvend inkomen genereert.

Je hebt dus als het ware profijt van die ene inspanning (of die meerdere) zonder dat je op dat moment iets voor hoeft te doen.

Een bekend voorbeeld is de rente op je spaarrekening (note: op het moment van dit schrijven is de rente op spaarrekeningen 0 of negatief. Het voorbeeld dient te worden gezien als een daadwerkelijke rente op je spaarrekening)

Voor de rente die je op je spaarrekening ontvangt hoef je alleen maar geld over te maken naar je spaarrekening. Vervolgens blijf je rente ontvangen zolang er geld op de spaarrekening staat.

Je krijgt dus geld in ruil voor een investering of een bepaalde actie, in dit geval geld op je spaarrekening zetten.

Je ruilt dus niet je tijd in voor geld, zoals bij een “gewone “baan. Daarbij ontvang je inkomen in ruil voor arbeidsinspanning.

Een paar ideeën om een passief inkomen te genereren

Ik zal je, om je op weg te helpen, een paar ideeën van de hand doen om een Passief inkomen te genereren.

Abonnement op je ledengedeelte met informatie

Heb jij al een tijdje een business en heb je al veel informatie verzameld waarbij je een ander kunt helpen? Dan kan je die ook bundelen in een ledengedeelte en daar een abonnement aan hangen voor bijvoorbeeld  5 euro per maand. 1000 abonnementen = 5000 euro per maand inkomsten!

Advertentieruimte op je site verhuren

Dit kan bijvoorbeeld met Google AdSense Jij verhuurt plekken op je website waar Google advertenties op kan zetten. Indien je bezoeker op de advertentie klikt, verdien jij geld!

Je moet je hiervoor aanmelden bij Google waarna je een code krijgt die je op je website moet plaatsen. Als je dit gedaan hebt verschijnt er vanzelf een advertentie op die plek van je website

Affiliate marketing

passief inkomen

Affiliate marketing is dat je het product van iemand anders promoot. En als dit tot een verkoop leidt krijg jij commissie. En dan heb je 1 product gepromoot!

Een digitaal product kost gemiddeld €47,– de commissie is vaak €27,– dit krijg je dus als je 1 product “met succes hebt gepromoot”

Wat denk je dus dat je krijgt als je 100 producten met succes hebt gepromoot?

€2700,–

Dit is werkelijk een uitstekende manier van het opzetten van een passief inkomen. Wij passen dit als ondernemers ook toe en promoten dit. Voor meer informatie zie mijn blog over affiliate marketing

Apps verkopen

Ben jij goed in het bouwen van Apps? Je hoeft er maar 1X eentje te maken en je kunt hem steeds weer verkopen En dat hele proces kan volledig automatisch.  Over passief inkomen gesproken….

Beleggen

pasief inkomen

Beleggen is het investeren van geld met de verwachting dat je geld in de toekomst in waarde gaat toenemen. Je kunt beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of vastgoed.

Het risico van beleggen is dat de waarde van je geld ook kan verminderen. Dit risico kun je weer verminderen door te spreiden over verschillende beleggingsmogelijkheden. Beleggingsfondsen zijn daarvoor geschikt

Bloggen

Als je het leuk vindt om te schrijven en veel weet over een bepaald onderwerp, dan kun je een blog beginnen!

Als je net begint dan kun je het beste gaan bloggen over een onderwerp wat aan je hart ligt. Waar je veel van weet.

Als anderen geïnteresseerd zijn in hetgeen jij schrijft, dus jouw blog (website) bezoeken, dan kun jij geld verdienen met jouw blog!

Hoe werkt dat dan? Je kunt er advertenties op zetten (Google AdSense), een link naar een webshop, als je bepaalde producten aanprijst.

Je kunt je blog ook gebruiken voor affiliate marketing (Hierboven beschreven) Je bespreekt een product of dienst (review) waarna je verwijst naar het product wat je promoot

Let wel: het product of dienst moet wel aansluiten bij het onderwerp van jouw blog

Verder moet je je blog op een eigen domeinnaam zetten en niet op wordpress.com o.i.d. (bijvoorbeeld snelgeldverdiend.nl

Boeken (je boek verkopen)

Heb jij een goed verhaal? En weet je dat in een boek te zetten? Dan heb je je eigen boek geschreven! Je hoeft hem maar 1X te schrijven, en als het een besteller wordt heb je er gelijk een passief inkomen mee!

Dropshippingpassief inkomen

Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij webshops producten aanbieden die ze zelf niet op voorraad hebben.

Als en klant zo’n product bij een webshop besteld, zal de webwinkelier het product niet zelf verzenden, mar hij bestelt het bij de fabrikant of groothandel. Die stuurt het vervolgens direct door naar de klant.

De Dropshipping retailer heeft hierdoor geen enkel fysiek contact met het product.

Dropshipping is een goede vorm van passief inkomen. Het heeft weinig opstartkosten nodig en omdat je veel kunt automatiseren, hoef je aan het hele proces op dat moment niets te doen!

E-Books

Hetzelfde wat voor boeken geldt, geldt ook voor e-books. Je kunt ze digitaal verkopen, en dat proces kun je helemaal automatiseren. Je hoeft er op het moment van verkoop helemaal niet aan te doen! Passief inkomen dus!

En ten tweede: een e-book leent zich ook uitstekend voor een Leadmagnet in de affiliate marketing. (en wel email marketing)

Zo krijg je leads op je mailinglist waarmee je weer geld kunt verdienen! Ook dit proces kan helemaal automatisch Dus: passief inkomen!

E-mail marketing

Met e-mailmarketing kun je een passief inkomen opbouwen, echter je moet wel een mailinglist opbouwen. Dit gaat vaak met affiliate marketing (met je website)

Je kunt met bepaalde software e-mails klaarzetten in een “autoresponder”. Een bezoeker van je website die zich inschrijft krijgt dan gedurende een bepaalde periode een reeks e-mails in zijn of haar mailbox, waarna de bezoeker warm wordt gemaakt om een bepaald product te kopen. Alles kan geheel automatisch. Maar geld eigenlijk voor alles: Je moet eerst alles instellen!

Evenementen

Een passief inkomen hebben door het organiseren van evenementen. Het kan inderdaad! Van concerten sportwedstrijden tot house feesten!

Je moet de kosten lager houden dan de prijs die de deelnemers ervoor betalen.  Eerst verkoop je het evenement en als het geld binnen is dan laat je het organiseren door anderen.

Google AdSense

Google AdSense is een manier om een passief inkomen te creëren. Heb jij een website die en beetje goed loopt? Dan kun je ruimten op je website “verhuren” aan Google AdSense om reclame boodschappen te vertonen. Indien een bezoeker op de reclame klikt verdien jij geld!

Het werkt dus ongeveer hetzelfde als geld verdienen met YouTube. Per 1000 views verdien je zo’n 3 euro!

Investeren in start-ups

Wanneer je wat geld over hebt en het is genoeg om te (kunnen) investeren, dan zijn (tech) start-ups wel wat voor jou. Als zulke start-ups succesvol worden, dan kun je hier heel vee; geld mee verdienen.

Investeren / handelen in valuta passief inkomen

Handelen in valuta kun je tegenwoordig ook zien handelen in Bitcoin / cryptocurrency.

Als je wat kunt besteden, en je vindt het niet erg om wat risico te nemen, dan kan dit een zeer lucratieve manier zijn om passief geld te verdienen!

Voor beide investeer punten geldt: Investeer alleen geld wat je niet direct nodig hebt zodat het niet erg is als je geld verliest!

Niche website

Met een niche website kun je heel goed een passief inkomen verdienen. Een niche website gaat over een specifiek onderdeel van een bepaald onderwerp

Een voorbeeld: de honden niche: specifiek onderdeel is bijvoorbeeld vachtonderhoud poedels. Wat algemeen is bijvoorbeeld hondenvoeding poedels.

Nadeel is wel als je een niche website begint heb je in het begin nog geen bezoekers en nog geen inkomsten. Je moet de website opbouwen en je website hoog laten ranken in Google door blogwerk. Pas als dit alles is gedaan kan je een passief inkomen verdienen!

Online cursus

Weet jij veel over een bepaald onderwerp, en kan je dat goed uitleggen, dan kun je besluiten dit in video’s op te nemen en zodoende kan je je eigen videotraining maken.

Zo’n videotraining kun je dan opslaan op en afgeschermd gedeelte van bijvoorbeeld Vimeo (niet vindbaar voor zoekmachines) en zo kun je je eigen videotraining in de etalage zetten op een afgeschermd leefgedeelte

Dit hele verkoopproces kun je automatiseren en je hoeft de cursus maar 1X te maken en dan steeds verkopen! Passief inkomen dus!

Pay per click

##Dit is een goede manier om een passief inkomen te creëren. Het is een advertentieterm (ook wel bekend als PPC) waarbij je per klik die op een advertentie op je website plaatsvindt betaald wordt (zie ook bij AdSense)

Peer to peer lending

Peer-to-peer lenen is een wijze waarop leners en uitleners een geldtransactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van traditionele financiële instanties, zoals banken. Zowel leners als uitleners zijn individuele particulieren.

Het internet heeft peer-to-peer lenen mogelijk gemaakt door het samenbrengen van leners en uitleners. Een typisch Peer-to-peer leencontract omvat meerdere uitleners en één lener (many-to-one), zodat een eventueel risico op niet-terugbetalen wordt verkleind. In het Verenigd Koninkrijk is Zopa een voorbeeld van een Peer-to-peer lenen website, evenals Prosper in de VS. In Nederland was er Boober.

Podcasts

Dit zijn audio opnamen waarop men zich kan abonneren. Sommigen zijn gratis, sommigen betaald. En in dat laatste geval kun je er een passief inkomen mee opbouwen.

Reclame ruimte

Heb jij een website die goed loopt, dan kun je er reclame ruimten op vrijmaken voor bijvoorbeeld Google AdSense (zie verder bij Google AdSense en PPC)

Rentenieren

Rentenieren is een van de oudste vormen van passief inkomen volgens mij. Je hebt dan zoveel geld op de bank staan dat je van de opbrengst kan leven.

Nu is op dit moment de rente negatief. Dus zal je het eerder van de dividend moeten hebben, maar goed. De strekking is duidelijk lijkt me. Je hebt voldoende geld op de bank zodat je van de opbrengst ervan kan leven. = passief inkomen!

Reisbureau

Organiseer reizen en vakanties, en als je die eenmaal hebt opgezet kun je ze steeds weer blijven verkopen. Als je dit slim speelt hoef je hier (bijna) niets meer voor te doen 😊

Royalties / franchise fees

Franchise royalty’s zijn lopende royalty’s die een franchisenemer betaalt aan de franchisegever. De franchisenemer is de persoon die een franchise(-bedrijf) koopt en exploiteert, en de franchisegever is de persoon of zakelijke entiteit die de franchise verkoopt. (zo dat is nog eens moeilijke taal)

Een voorbeeld dan: Albert Heijn. Je hebt winkels van AH zelf en Ondernemers die zelf een AH winkel runnen voor hun zelf. Dan is die ondernemer een franchisenemer en AH de franchisegever en moet de ondernemer royalty (geld) betalen om het te mogen doen.

Andere voorbeelden zijn Subway en McDonalds.

Vastgoed / onroerend goed

Een passief inkomen verdienen door te investeren in vastgoed houdt in dat je een pand, bijvoorbeeld een woning, kantoor of vakantiewoning koopt en deze verhuurt.

Je hebt dan rendement door middel van de huurinkomsten en waardestijging van het pand.

Investeren in vastgoed wordt gezien als een goede uitbreiding van het spreiden van risico’s, als je al belegd in aandelen.  Huurinkomsten geven over het algemeen meer financiële zekerheid dan inkomsten uit aandelen.

Nadeel is wel dat je flink wat geld moet hebben om te kunnen beleggen in vastgoed.  En je moet huurders hebben. En dat is op dit moment in de kantorenbranche een beetje lastig

Verhuur inkomsten

Niet alleen woningen en kantoren kun je verhuren, maar ook auto’s, fietsen, brommers, gereedschap, aanhangers, en nog wel meer. Er zijn zelfs speciale sites voor. Een goede m manier van passief inkomen!

Youtube video’s

Wil jij je leven vastleggen op video en dit via YouTube aan het “grote publiek” laten zien? Dan kan je geld verdienen met YouTube video’s. Tenminste, als je flink wat volgers hebt. Want als er niemand op de reclames klikt in jouw video’s zul je niks verdienen!

Per 1000 views / kliks verdien je 3 euro. En als je elke dag een video post en er kijken 100.000 mensen verdien je …..900 euro per dag! En dat is toch lekker niet dan?

Hoe kom ik aan een passief inkomen?

Je hebt verschillende manieren om inkomen online te genereren Ik heb er zojuist even een paar voor je opgenoemd!

Maar ik zal je vertellen hoe ik het doe.

Ik werk met affiliate marketing. Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is dat je een product promoot van iemand anders. en als dat tot een succes leidt, krijg je commissie (een deel van de verkoopprijs)

En dan heb je 1 product met succes gepromoot! stel je eens voor dat je er 100 scoort in 1 maand:

Stel je voor, het product wat je promoot kost €47,– als jij met succes een product promoot dan krijg je €27,– en de product eigenaar dus €20,–

Dan is het niet moeilijk om te bedenken dan je dan voor 100 met succes gepromote producten €2700,– krijgt en voor 200 €5400,–

En let wel: deze bedragen zijn echt mogelijk! Maar je moet wel eerst het “fundament” leggen.

Wat moet je dan precies doen?

 • Je zoekt een product uit in PayPro of Daisycon
 • En je bouwt er een website omheen
 • Je plaatst content op die website en gaat daarmee door
 • Na verloop van tijd krijg je gratis bezoekers uit Google
 • Een deel van die bezoekers koopt het product en jij verdient geld!

affiliate campagnes

Je zoekt een product uit in PayPro of Daisycon

PayPro en Daisycon zijn affiliate netwerken. Dit is, zeg maar, de “marktplaats”waar affiliates en adverteerders samenkomen. Niet letterlijk, maar digitaal.

Je maakt dus een account aan (gratis) in bijvoorbeeld PayPro, en als je dat gedaan hebt, ga je naar “campagnes” (zie afbeelding hierboven) en zoekt een product uit.

Het beste kun je een product uitzoeken in iets wat je ligt. iets vaar je zelf veel verstand van hebt.  Dit is belangrijk omdat je zelf in het begin toch zelf je eerste blogs wilt (of moet) schrijven. een richtlijn in Paypro is kies een product uit met een PayPro score van tussen de 100 en 150. Dan zit je goed.

Website visitors En je bouwt er een website omheen

En als je je product hebt gevonden dan ga je een eigen website opzetten. Een website (domeinnaam + hosting) €15,– per jaar.

Je domeinnaam moet te maken hebben met het onderwerp van je product. moet makkelijk te onthouden zijn en het liefst autoriteit uitstralen.

Je website en hosting kun je het beste en voordeligst bestellen bij  Versio of neostrada.

Een vrouw is aan het bloggenJe plaatst content op je website en gaat daarmee door

En als dan je website staat, dan ga je je content plaatsen. Want met een lege website verkoop je niks 🙂

En onder content versta ik je tekst, afbeeldingen, video’s, infograpics enz.

Zoals ik al eerder zei: Kies een product die dicht bij je staat. Waar je veel verstand van hebt.  Kijk daar heb je nu profijt van.

Zorg dat je de beste content maakt in je niche. Datgene wat je bezoekers willen lezen. Datgene waar je bezoekers naar op zoek zijn. Geef waarde!

Kopieer geen content van andere sites. (daar wordt je op afgestraft door Google) Maar schrijf dus goede unieke content

Je kan het schrijven ook uitbesteden aan een tekstschrijver. er zijn er genoeg te vinden op sitedeals.  een goede tekst hoeft niet duur te zijn. Maar er geldt wel, zoals mijn oma zei: alle waar naar zijn geld. Zie het als een investering. een goede tekst verdiend zichzelf terug.

Plaats die content op je website. en houdt dat vol. Geef niet op als je nog geen resultaat ziet. Maar ga door. En als je dit goed doet, dan kan je na enkele maanden resultaat zien!

Na verloop van tijd krijg je gratis bezoekers uit Google

Als jij je content plaatst op je website, dan gaat Google je website opmerken. Wat Google eigenlijk doet is: Google volgt een link van een andere site naar jouw site.

Dat gebeurd door “Google Crawler Spider”, of “Google Robots”. en als dit is gebeurd, dan slaat Google een HTML versie op in een gigantische database genoemd The Index.

Elke keer dat de Crawler langs je website komt, en vindt een geüpdate versie of een nieuwe versie van je website, dan wordt deze ook geüpdatet in The Index. Hoe belangrijker je website, hoe vaker de Crawler langs komt!

Dan is het dus ook belangrijk om van jouw website een voor Google belangrijke autoriteit website te maken!

Als er eenmaal bezoekers komen, dan houd je ze niet meer tegen!

Een deel van die bezoekers koopt het product en jij verdient geld!

Als er eenmaal bezoekers komen, dan houd je ze niet meer tegen! het gaat dag en nacht door! Dit is gewoon omdat jij ze informatie geeft waar ze naar op zoek zijn.

En…. Jouw bezoekersstroom gaat groeien! Dit, omdat jij steeds weer nieuwe content plaatst. Datgene, waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Dus die bezoekers komen naar jouw site. Jij geeft ze waarde!

en, aan het eind van je blogs verwijs je, heel subtiel, naar een nog betere oplossing van hun probleem: het product wat jij promoot.

Als jouw bezoekersstroom gaat groeien, dan ga je ook bezoekers krijgen die het product wat jij promoot gaat kopen. en op dat moment verdien jij geld!

En dat is het waar je het voor doet. Toch?

Nu is het tijd om jouw eigen passieve inkomen te maken!

Ja ik snap dat jij ook wel een passief inkomen wil. en dat je er ook wel wat voor wilt doen.

Maar het duizelt je nu een beetje en je kan wel wat hulp gebruiken! Je wilt wel een website opzetten, maar doe je het wel goed?

Je kan eigenlijk wel iemand gebruiken die alles even voordoet. en: die iemand is er!

affiliate marketing revolutieMijn goede vriend Jacko heeft namelijk een online videotraining gemaakt waarin je stap voor stap wordt meegenomen om zelf een eigen passief inkomen te maken en een website op te zetten. je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

Je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst

zich vanzelf!

affiliate marketing

Wil je liever eerst mijn e-book downloaden

waarin staat hoe je online geld kunt verdienen als affiliate? Klik hieronder:

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

banner passief inkomen opbouwen

Auteur: Jeroen

Mijn naam is Jeroen Santing. Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing, Ik heb inmiddels meerdere sites, en ook geld verdiend op het internet!

2 gedachten over “Wat Is Passief Inkomen?”

 1. Hallo Jeroen,
  Ik wil ook geld verdienen en sparen, maar weet nog niet goed hoe ik moet beginnen. Ik ga de cursus kopen als je dat goed vind en dan ga ik de training volgen. Groetjes, Patrick

  1. Hallo Patrick,

   Een goed plan! Doe dat. Kijk rustig de video’s en kijk ze nog een keer!
   Je krijgt er een forum bij, waarop ik en nog een aantal andere leden actief zijn om ook jouw vragen te beantwoorden.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.