Hoe Maak Je Een (WordPress) Website?

Hoe maak je een (WordPress) website? Ben je hopeloos omdat je het niet weet? Een WordPress website maken is niet moeilijk. Vindt hier een komplete handleiding!

Hoe Maak Je Een (WordPress) Website?

Je vraagt je af hoe je een website maakt. want je wilt geld verdienen. Maar je hebt er eigenlijk niet zoveel verstand van. En toch wil je alles zelf doen, want dat bespaart geld.

Een website maken is niet zo moeilijk als het lijkt, als je maar de juiste tools gebruikt. Zo gebruik ik vrijwel altijd voor mijn sites WordPress. Dit is een C.M.S. oftewel Content Management System. Je kunt het gratis installeren via je hosting provider, (duurt 5 minuten) en dan kun je het direct gebruiken.

Vindt hieronder een handleiding!

Hosting en domeinnaam

Voor een website heb je een webhosting en een domeinnaam nodig.  De hosting is zeg maar, het (stukje) harde schijf waar je website op komt te staan, en de domeinnaam is de URL waar je op gevonden wordt.  Die domeinnaam kun je zelf kiezen naar aanleiding van een zoekwoordenonderzoek, en naar aanleiding van het product wat je wilt gaan promoten. Je kunt gewoon de goedkoopste hosting  en domeinnaam kiezen bij Versio (bij een .nl domeinnaam totaal 11 euro per jaar) of Neostrada (met gratis SSL certificaat) als je later meer verkeer op je website krijgt kun je altijd nog opschalen. Maar in het begin is dit echt voldoende. Ikzelf heb bij beiden websites draaien, naar tevredenheid!

Domeinnaam koppelen aan hosting

Ik geef in dit blog de vesie van Versio:

Ingelogd in je klantenpaneel klik je op je domeinnaam (je inloggegevens heb je dan al van Versio ontvangen, aannemend dat je je domeinnaam en hosting al bij Versio hebt aangeschaft). Dan op het pijltje achteraan, dan “koppelen aan webhosting” klik je op de juiste webhosting. Het koppelen duurt ruim 3 uur! (dat is over de hele wereld zo)

Wachten!

Ja en nu is het wachten! Dit is over de hele wereld zo. Je moet nu wachten! sommigen begrijpen dat niet en klagen dat het niet werkt. Ik was zelf vroeger ook zo. elke keer kijken of het al voor elkaar is. Maar als je, zoals ik, al een paar websites hebt, dan weet je dat je in dit staduim moet wachten.

WordPress Installeren

Hiervoor ga je naar je klantenpaneel en klik je op de juiste webhosting en dan op “directadmin login link”. dan log je in met je inlognaam en wachtwoord die je in je mail gekregen hebt. Dan kom je in “directadnin”

Vervolgens klik je op je nieuwe domeinnaam. En dan op instalatron applications installer. vervolgens op application Browser. En dan onder “Apps for content management’ Op WordPress Blog.

Dan bovenaan op “install this Application”.

In het volgende scherm kun je je URL kiezen. Ik zou dan kiezen voor http://jouwdomeinnaam.nl

Vervolgens de taal op Nederlands, de updates aanzetten

Vervolgens kies je je inlognaam en wachtwoord. De standaard inlognaam en wachtwoord verwijderen. dan klik op “installeren”

Dan krijg je een link, dat is bijvoorbeeld: http://jouwdomeinnaam.nl/wp-admin

Het “jouwdomeinnaam”is dan de domeinnaam die jijzelf gekozen heeft.

Als je op die link klikt, dan kom je op je “dashboard”zeg maar de achterkant van jouw website, welke je

Plug-ins installeren / verwijderen

Klik in de linkerbalk op “plugins” en verwijder gelijk “Hello Dolly”:

Vervolgens installeer je de plug-ins die je nodig hebt. Ik denk dan an Akismet (tegen spam) Ithemes securiti, Yoast SEO.Niet te veel plugins, daar wordt je site langzamer van.

Thema’s

Allereerst wil ik zeggen: maak van je website geen kermisattractie. Het gaat uiteindelijk allemaal om de content. Je bent uiteraard vrij om te kiezen wat je wilt. maar het thema die ik op dit moment als gratis WordPress thema adviseer is “Dynamic News.”

Algemene instellingen goed zetten

Ga naar “instellingen / permalinks”. Deze staat standaard op “standaard”.Deze gaan we veranderen.Omdat deze permalink niks aangeeft aan Google (?p=123)

We gaan hem veranderen in “Berichtnaam”:

Statische pagina

Dit is de hoofdpagina waar je op komt als iemand naar jouw site zoekt. De huidige die gemaakt is door WordPress die verwijder je.

Dan maak je 2 nieuwe pagina’s aan. Een Home en een Blog. (klik op nieuwe pagina, vul in de onderwerpregel “Home” en klik op publiceren. Hetzelfde met “Blog”.

Ga dan naar “instellingen / Lezen. Kies bij voorpagina “Home” en Berichtpagina “Blog”.Scroll naar beneden en klik op “wijzigingen opslaan.”

Nu heb je dus een “Homepage”gemaakt en een Blogpagina.  De homepage is de pagina is de eerste pagina waar men op komt als men jouw URL invoert of erop zoekt in Google. Op de blog komen je berichten.

Menu en widget

Ga naar “weergave / Menu’s”

Klik op “menu aanmaken”en verwijder het overtollige. en klik voor de lokatie “Primary menu”of “Hoofdnavigatie”aan.

Ga naar “weergave / widgets” en verwijder alle huidige widgets. Sleep “meest recente berichten”naar rechts onder main sitebar. Vul “recente berichten” in in het lege vak en klik op opslaan.

Ik heb hier nog een video over gemaakt:

En nu heb je je website

Je hebt nu zojuist je website gemaakt. Een heusse WordPress website. Met een door jou bedachte domeinnaam, welke te maken heeft met het product wat jij gaat promoten!

Deze pagina bevat dan ook een beknopte, maar toch komplete handleiding van hoe je een website maakt.

Nu is het aan jou: vul je homepage met content. Maak elke week een blog (je berichten) met unieke, goede content, dat waar je bezoekers echt wat aan hebben.

Jouw bezoekers hebben een probleem. zij zoeken op Google en komen dan op jouw pagina Jij helpt ze dan echt met jouw blog. En aan het eind van jouw blog verwijs je ze door naar iets wat nog veel beter is: het product wat jij promoot.

Ik heb je in deze handleiding de versie gegeven dat je de domeinnaam en hosting bij Versio bestelt. Maar ik kan me ook voorstellen dat je liever Neostrada hebt. En dat je alles Nog een keer wilt zien in een videotraining. en het liefst een complete videotraining. En dat je dan ook uitleg krijgt over SEO bijvoorbeeld. Dat moet kunnen toch? Welnu, dat kan! Goede vriend Jacko Meijaard heeft hiervoor de Affiliate Marketing revolutie opgericht.. Dit is een Complete Videotraining die je kunt volgen. Je kunt zelfs elke muisklik volgen.. aan alles is gedacht. Je kunt onderaan deze pagina in de groene box kiezen voor geld verdienen, dan kun je mijn e-book downloaden, met nog meer informatie, of kiezen voor het gratis webinar, waar je kunt kiezen voor persoonlijke begeleiding! aan jouw de keus!

Ik wens je veel succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.