Help, De Gutenberg Update, Hoe Moet Ik Daarmee Werken?

En ineens was er Gutenberg! Je bent al “gewend”aan de klassieke editor van WordPress, Maar wat moet je nu? Hoe moet je hiermee werken dan?

Het is toch wat anders dan dat je gewend bent.  Op deze pagina zal ik je uitleg geven en je helpen, zodat jij voortaan ook weet hoe je met Gutenberg werkt!

Wat is Gutenberg?

Gutenberg is de nieuwe stap voor DE nieuwe toekomst voor WordPress!

Sommigen zullen de nieuwe Gutenberg omarmen, anderen juist niet en blijven dan kritisch over de nieuwe editor.

Maar Gutenberg wordt in 3 fasen uitgerold.Eerst hebben we sinds 6 december jl een doorontwikkelde editor, Daarna wordt de focus gelegd op pagina sjablonen, en tenslotte hebben we dan een Full site editor. (je kunt dan werken in de suite die je bezoeker uiteindelijk ziet)

Je kan je wel voorstellen dat dit eindeloze mogelijkheden geeft en ook nodig is om WordPress de nummer 1 CMS (Content Management System) te laten zijn.

Werken met Gutenberg

Nou kan ik me voorstellen dat als je Gutenberg voor het eerst ziet dat je er niet uitkomt, en dat je denkt “dat is helemaal niks voor mij”

Je zult er ooit wel aan moeten wennen, maar je kunt tot 2021 nog met de oude editor aan de slag. Download daarvoor dan de “classic editor plugin”

Gutenberg werkt met “blocks” een block kan tekst bevatten, een heading of een video of een afbeelding, enz.:

 • Paragraphs
 • Lists
 • Quotes
 • Headings
 • Code
 • Images
 • Galleries
 • Shortcodes
 • Columns
 • Buttons
 • Widgets
 • en heel veel wat je kan insluiten (Embedden) zoals video en social media berichten.

elk block kan zijn eigen lay-out en instellingen hebben. en je kan ze bewaren en hergebruiken!en je kunt blocks toevoegen waar je maar wilt!

Content First

Het hele principe draait om de content. Dit is ook wat belangrijk is voor Google en, zeker niet in mindere mate, je bezoekers. In principe maak je content voor je bezoekers.

Schrijf dus altijd voor je bezoekers en niet voor machines.

Aan de slag

En nu is het tijd om Gutenberg uit te proberen. of heb je nog liever even de classic editor?

In beide gevallen kun je wel wat hulp gebruiken. Toch?

Mijn goede vriend Jacko Meijaard is al jaren succesvol met affiliate marketing. Hij heeft dat alleen niet voor zichzelf gehouden. Hij heeft er een complete videotraining van gemaakt: De affiliate marketing revolutie.

Dit is een complete videotraining waarin je stap voor stap wordt meegenomen om zelf een eigen passief inkomen te maken en een website op te zetten. Je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

Je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

En voor je vragen: Bij de AMR hoort een online forum, die je er gratis bij krijgt.Het forum telt op dit moment meer dan 5000 leden. Hier kun je je vragen kwijt, en je krijgt altijd antwoord.

OP dit forum zijn een groeiend aantal leden actief, o.a. ikzelf en Jacko. Je wordt dus totaal niet in het diepe gegooid!

Dus, waar wacht je nog op?Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst zich vanzelf!

Online videotraining van Jacko, speciaal voor jou!

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.