Geld Verdienen Met Social Media

geld verdienen met social mediaJe zit op een doorsnee maandagmorgen achter de receptie al vanaf 6 uur in je uniform-pakje, netjes de plooi in je broek, je haar netjes gekamd, en iedereen komt binnen. “goedemorgen!”, “goedemorgen!” met je verplichte lach van oor tot oor, totdat je kaken er zeer van doen, denk je wel eens bij jezelf: is dit mijn toekomst tot mijn 67e? (of tot wanneer je pensioenleeftijd dan is)

Herken je jezelf hierin? Zit je in “de sleur” van je dagelijkse werk?

Ik ben jaren terug op zoek gegaan naar een manier van geld verdienen op het internet. En ik ben daarin heel wat tegen gekomen.  Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat je online geld kunt verdienen en wel met affiliate marketing.

En ten tweede ben ik er van overtuigd dat je het beste kunt gaan promoten met een eigen website. Zo. Dit is er vast uit! Er zijn er vast die het niet met mij eens zijn, maar dat geeft niet. Er is in ieder geval een manier om uit “die sleur” te komen.

Waar ik het met je over wilt hebben is geld verdienen met social media. Juist omdat er zo ontzettend veel mensen dagelijks gebruik maken van social media platformen, is dit interessant om eens te bekijken.

Geld verdienen met social media

In de top-5 zitten achtereenvolgens Whatstapp, Facebook, YouTube, linkedin en Instagram. Op deze apps zijn dagelijks miljoenen mensen actief. laten we eens kijken! Cijfers van begin 2018.

whatsapp logoWhattsapp

van deze apps in de top 5 is Whattsapp de meest gebruikte. 11,5 miljoen Nederlanders maken gebruik van Whattsapp, waarvan 8.3 miljoen dagelijks.

In Whattsapp is nog steeds geen reclame maken mogelijk, hoewel dat wel gewenst was door Facebook, die het platform kocht voor 19 miljard dollar. De zakelijke variant gaat wel geld kosten, maar dan voor gebruik door bedrijven.

Zo kun je bijvoorbeel via Whattsapp vragen stellen aan bijvoorbeeld je zorgverzekeraar.

Facebook

Facebook logoFacebook staat op de tweede plek van de top 5 van de meest gebruikte social media platforms. 10.8 miljoen Nederlanders maken gebruik van Facebook, waarvan 7.6 miljoen dagelijks.

Jongeren t/m 20 jaar keerden Facebook de rug toe. En het incident met Facebook, waarbij de heer Lubach opriep om Facebook de rug toe teren zal weinig effect hebben op het aantal gebruikers van Facebook.

Facebook daarom ook een interessant platform om in te zetten om online geld te verdienen. Je kunt dus geld verdienen met Facebook

Facebook advertenties maak je met de facebook powereditor. (werkt op Google Chrome) Naast je privé Facebook pagina kun je een “zakelijke”pagina maken. Klik dan (op de laptop) naast het vraagtekentje op het pijltje en dan op “pagina maken”

Als je dan een “zakelijke” Facebookpagina hebt, dan kun je een advertentie maken door naar datzelfde vraagtekentje te gaan en dan naar “advertentie maken”

Om succesvol te worden moet je een band opbouwen met je volgers. Plaats dan ook het liefst elke dag een stukje op je Facebookpagina, en dan ook het liefst iets waar men wat aan heeft. Reageer op iedereen en zorg dat je de leiding van het gesprek in handen hebt, en dat je volgers reageren.

YouTube logoYouTube

Geld verdienen met YouTube is ook zeker mogelijk. Ook hier moet je een band opbouwen met je volgers. En ook hier geldt consistentie, Zeker als je een vlogger bent. En daar zij  er al heel veel van. Dus moet je je onderscheiden!

8 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube waarvan 2,2 miljoen dagelijks!

Zorg dat je beter beeldmateriaal maakt dan je “concurrent” dan ga je winnen.Een bekende vlogger als Enzo Knol plaatst altijd 2 X per dag zijn filmpjes. En dat doet hij ook als hij er geen zin in heeft. Want juist die consistentie bindt die grote schare volgers aan hem!

Maar, hoe verdien je dan geld? Simpel. Google Adsense advertenties. Dat zijn de advertenties die aan het begin van een YouTube filmpje kunnen worden afgespeeld. Dus hoe meer bezoekers op jouw YouTube kanaal en jouw filmpjes, hoe meer jij verdient!

Linkedin logoLinkedin

Linkedin is een van de grootste zakelijke sociale netwerken Vroeger was dit netwerk alleen beschikbaar voor ‘de top” van het bedrijfsleven, maar tegenwoordig is het beschikbaar voor iedereen. En dan wordt Linkedin ook een interessant medium om geld mee te verdienen.

4,4 miljoen Nederlanders maken gebruik van Linkedin, waarvan 0,5 miljoen dagelijks

Instagram logoInstagram

4,1 miljoen Nederlanders maken gebruik van Instagram, waarvan 2,1 miljoen dagelijks. Dit is dus ook een interessant medium om geld mee te verdienen. Adverteren kan in combinatie met Facebook en dit doe je met de Facebook Power editor. Ik heb dit ook gedaan en werkt heel goed!

Instagram maakte een flinke groei door, vooral in Nederland. Ruim 40% Nederlanders gebruikte de app meer dan in 2017!

Geld verdienen met social media en een eigen website

Misschien is het wel mijn stokpaardje, maar ik ben er van overtuigd dat je het beste kunt promoten met een eigen website. Een eigen website, waarbij je gratis bezoekers kunt krijgen uit Google, en behalve dat, het is een ” asset” als het ware een stukje online vastgoed. en daar moet je, als online ondernemer, veel van hebben.

Je kunt bijvoorbeeld, als je een blog geschreven hebt, daar een stukje over schrijven op bijvoorbeeld Facebook. en dan linken naar jouw blog.

Voorwaarde is dan altijd dat je een band moet opbouwen met jouw bezoekers, jouw volgers. Daar staat of valt alles mee. Zonder bezoekers verkoop je niks.

Wat ga je dan doen?

Je maakt een eigen website. Dat doe je als volgt:

  • Je zoekt een product uit in PayPro (of Daysicon)
  • En je bouwt er een website omheen
  • Je plaatst content op je website en je blijft dat continu doen
  • En dan krijg je gratis bezoekers uit Google
  • een deel van die bezoekers koopt het product en jij verdient geld!

Maar wij gaan nu combineren met social media. Ik ga even uit van Facebook in combinatie met Instagram wat je doet met facebook powereditor.

Voor zowel je eigen website als social media geldt: maak een (vriendschaps) band met je bezoekers!

Advertentie maken

Je hebt dus je eigen (WordPress) website gemaakt, en content daarop geplaatst. Nu ga je combineren met Facebook en instagram. Je maakt een band door, zoals gezegd, elke dag een stukje te plaatsen op je Facebook pagina (bijvoorbeeld). En je reageert op iedereen. en je zorgt dat je bezoekers ook reageren.

Je maakt een advertentie met facebook Power editor:

Onder “campagnes”: je doelstellingen en bestedingslimieten
En onder “Advertentieset”: je doelgroep, plaatsing, budget en planning
Onder “Advertentie”: je afbeeldingen, video’s, tekst en links. Hier maak je dus uiteindelijk je advertentie die gezien wordt door je bezoekers. De advertentie hoeft niet per se op je tijdlijn te verschijnen.

Je maakt een pakkende tekst en plaats aan het eind de link naar je blog op je website. Je ads (advertentie) wordt gecontroleerd en na goedkeuring wordt deze geplaatst. je kan precies bijhouden hoeveel keer de ad is getoond en hoeveel er is geklikt.

Met Facebook Graph search kun je zien waar mensen (je bezoekers) naar op zoek zijn,( net als met je website en kwfinder) zodat je je facebook pagina en je ads er op kunt aanpassen. Ook is het handig om te testen: 2 ads die bijna hetzelfde zijn maar met bijvoorbeeld een andere afbeelding, en kijken welke het beste converteert. dit doe je dan met een klein budget.

Met de beste advertentie ga je verder en ga je geld verdienen: Hoe meer bezoekers op je facebook / instagram, hoe meer kliks voor bezoekers op je website, naast je bezoekers uit Google.

En hoe meer bezoekers op je website, hoe meer kliks op je affiliate link, de link waarmee je je product promoot! En hoe meer kliks op je affiliate link, hoe meer verkopen van het product wat je promoot (geslaagde promotie!) en hoe meer geld wat jij verdient!

Je kunt nu hiermee aan de slag!

Je kunt nu aan de slag met bovenstaande informatie om een eigen website op te zetten in combinatie met social media. Maar heb je moeite om het te doen, en heb je wat meer informatie nodig?

geen nood, die is er!

Goede vriend Jacko Meijaard heeft een complete videotraining gemaakt, waarbij alles aan bod komt. Van het opzetten van een eigen website tot het maken van content en meer!Je kunt zelfs elke muisklik volgen.en je kunt gelijk alles nadoen.

Ook heb je geen speciale vooropleiding nodig en ook geen speciale technische kennis. Je kunt zelfs direct beginnen!

Het enige wat je moet doen is klikken op onderstaande link en de rest volgt vanzelf:

geld verdienenmet social media

Indien je nog vragen hebt, of iets is onduidelijk, laat dan een bericht achter in de reacties hieronder

Ik wens je veel succes!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.