Hoe Kan Je Geld Verdienen Met YouTube?

YouTube is uitgegroeid tot een website waar je niet meer omheen kunt. per minuut wordt er zo’n 100 uur aan video geüpload. (hoe ongelofelijk veel is dat!)

Daarnaast heeft YouTube veel bezoekers. Elke dag worden er honderden miljoenen uren aan video gekeken en miljarden weergaven gegenereerd  (bron: YouTube statistieken)

YouTube is dus enorm populair. Maar je kan meer met YouTube dan alleen video’s kijken. Je kan er ook geld mee verdienen! sterker nog: er zijn heuse YouTube Miljonairs!

Maar hoe dan? en waar moet je allemaal rekening houden? Vindt hieronder en uitleg!

geld verdienen met youtube

Waarom zou je geld verdienen met YouTube?

Gekke vraag misschien op deze site. maar toch. in eerste instantie wil je geld verdienen met YouTube om… geld te verdienen!

Misschien dwnk je er gewoon makkelijk geld mee te verdienen valt: 500 euro per maand moet makkelijk kunnen toch? welnu, zo eenvoudig is het helaas niet.

Je moet er veel tijd insteken en het komt zeker niet vanzelf. Dit wordt vaak onderschat.Mensen die er tijd en moeite insteken stoppen er na een tijdje weer mee.

Belangrijk is dan ook om door te zetten en niet op te geven. Je zult zien dat na een tijdje de inkomsten beginnen te komen en dat het inkomen steeds groter wordt!

Maak een YouTube kanaal

Als je geld wilt verdienen met YouTube dan moet je een Youtube kanaal maken. Maak deze dan ook aan. Dat is zo gebeurd. Als je een G-mail account hebt, dan kun je deze gebruiken om een YouTube kanaal te starten.

Gebruik een zo kort en duidelijk mogelijke nam. Deze is voor mensen makkelijk om te onthouden.

Heb je al een bedrijfsnaam voor je onderneming? dan kun je ook deze gebruiken voor je YouTube kanaal.

Vul alle informatie goed in. Maak en link naar je website (als je die hebt) en maak een omschrijving van je kanaal.

geld verdienen met youtube

Geld verdienen met Google Adsense in Youtube video’s

De meest handige en de voornaamste manier om geld te verdienen met YouTube is door Google AdSense in te schakelen voor jouw video’s.

Google AdSense is het advertentiemiddel van Google. Hiermee kan jij geld verdienen met jouw website en met jouw YouTube kanaal.

Je hebt het zelf ook waarschijnlijk wel eens gezien: voordat je een video kunt bekijken speelt er eerst een reclamevideo af. dit is dan een Google AdSense advertentie. Als men hier op klikt dan krijgt de website eigenaar (jij dus in dit geval)een bedrag (meestal iets van 3 euro per 1000 views)

als er dus 1000 mensen op de advertentie klikken heb jij al zo’n 3 euro!

als je een aantal video’s hebt geüpload naar YouTube zul je vanzelf een melding krijgen dat je advertenties voor jouw video’s kunt inschakelen.

Je kunt vervolgens bij videobeheer bepalen voor welke video’s je advertenties wilt inschakelen. Als je op een bepaalde video geen advertentie wilt laten verschijnen, dan kun je er gewoon voor kiezen!

Geld verdienen door producten te promoten op YouTube

Affiliate marketing is een andere manier om geld te verdienen met YouTube. Dit kun je inzetten op jouw YouTube video’s. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten.

Affiliate marketing is een interessante manier om geld te verdienen met jouw website en met jouw YouTube kanaal. lees meer over affiliate marketing , wat het is en hoe je het succesvol kunt inzetten.

Je kunt bijvoorbeeld een video’s maken waar je recensies maakt over een product, of waar je producten vergelijkt. In de beschrijving zet dan je jouw affiliate link. Als iemand daar op klikt en vervolgens het product koopt krijg jij daar commissie over.

Veel grote YouTube kanalen doen dit al en het is zeker een goede manier om geld te verdienen met YouTube.

mensen kijken vaak eerst de recensies van een product voor ze een product kopen.

Als ze dan bij jouw video terecht komen en vervolgens via jouw affiliate link een product kopen, dan krijg jij daar je commissie van!

Hoe kom je aan kijkers? hoe zorg je ervoor dat mensen jouw video’s zien?

Je kunt wel video’s zetten op je YouTube kanaal, maar als niemand jouw video’s komt bekijken, dan heb je er niet veel aan 🙂 Het is daarom belangrijk dat mensen jouw video’s zien.

Om dat voor elkaar te krijgen moet je een aantal dingen weten. Je moet weten waar mensen naar op zoek zijn op YouTube.Hiervoor kun je de handige YouTube keyword tool gebruiken. De tool kan precies laten zien waar mensen naar op zoek zijn.

Wees behulpzaam. Mensen zijn op zoek naar informatie. vaak is dat een recensie of achtergrondinformatie.

Maak dus video’s waar je bezoeker wat aan heeft.

Wordt een autoriteit op YouTube

Iedereen kan een YouTube kanaal maken. Daarom is er veel concurrentie. je zult vast niet de enige zijn in jouw “vakgebied” Het is daarom belangrijk om je te onderscheiden van de anderen!

Dit kun je doen door een ware autoriteit te worden op YouTube. Specialiseer je op èèn gebied en probeer niet over ieder onderwerp een video te maken.

Als mensen zien dat jij veel weet over een bepaald onderwerp, dan heb je kans dat mensen weer terug bij jou komen.

Geef daarom goede informatie waar de kijker echt wat aan heeft en door geholpen wordt.

een aantal tips om gezien te worden als een autoriteit op YouTube

  • Maak een echt merk van jouw YouTube kanaal
  • alleen video’s maken waar de kijker wat aan heeft
  • zorg ervoor dat de kijker geholpen wordt door jouw video
  • kom zelf ook in beeld tijdens de video( blijf niet anoniem)
  • maak video’s die in goede hoge kwaliteit zijn

Je zult niet vanaf dag 1 direct geld verdienen met YouTube. er zal een tijd overheen gaan voordat mensen jouw video’s gaan bekijken. wees geduldig. Blijf video’s uploaden. en je zult zien dat je op den duur geld gaat verdienen met jouw YouTube kanaal!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.