Een Eigen Website

hoe maak je een eigen websiteHoe maak je een eigen website? vraag je je af.

Het zit al en tijdje in je hoofd: Je wilt wel, maar je durft niet. En toch, als hij het kan, dan moet ik het toch ook kunnen?

En toch durf je niet. Want het is toch weer geld uitgeven. En verdien ik dat geld wel op korte termijn weer terug? Want ik wil er eigenlijk leuke dingen van doen.

In dit blog vertel ik je waarom je beter als affiliate met een eigen website kunt gaan promoten.

En ja ondernemen is risico nemen. Alhoewel je het zo duur en goedkoop kunt maken als je zelf wilt, een .nl domeinnaam en hosting kost je ongeveer €15,– per jaar. Lijkt me te doen toch?

Je eigen WordPress website

Het wordt vaak gezegd dat je ook kan promoten zonder eigen website. Dat kan ook wel, alleen je bouwt geen eigen assets op. En dat is altijd beter!

Je kan natuurlijk artikelen plaatsen op artikelwebsite.nl, heb ik ook geprobeerd. Mijn artikelen werden om allerlei redenen telkens afgewezen. Ik had met bloed, zweet en tranen een artikel van 400 woorden gecreëerd, stond ik weer met lege handen.

Met je eigen website heb je daar geen last van! Je zet het er gewoon op! En nog en reden om met een eigen website te promoten: Je kunt doorlinken naar een ander artikel in je website. Dat het “intern linken”

Ik ben nu een artikel aan het schrijven over je eigen WordPress website. En ik wil je vertellen hoe je zo’n site maakt, en ik heb er al een artikel over geschreven, dan hoef ik alleen maar een link naar dat betreffende artikel te plaatsen.

In dit geval is dat: Een WordPress Website maken? Hierbij een stappenplan! En dat is dan ook weer goed voor je SEO, voor je positie in Google. Maak op deze manier van je website een spinnenweb als het ware.

Wordpress website Hoe maak je een eigen website?

Laten we het eerst eens over het doel hebben van jouw website. En dat is waarschijnlijk geld verdienen. Dus dan maak je je WordPress website met het doel om geld te verdienen. en dat doe je door middel van een product promoten.

En nu komt het: Een website bestaat uit een domeinnaam en een hosting. Je kiest dan een domeinnaam die te maken heeft of hoort bij het product wat jij promoot.

Een website bestaat uit een domeinnaam en een hosting.

Als je bijvoorbeeld Fred’s Bouwtekeningen promoot, dan kan je bijvoorbeeld steigerhoutbouwtekening.nl kiezen (als deze vrij is) Het moet te maken hebben met het product wat jij promoot.

Nu moet de domeinnaam makkelijk te onthouden zijn. Dat lukt wel. het bestaat uit 2 woorden, nl. “steigerhout”en “bouwtekening” Dat is wel makkelijk te onthouden.

De domeinnaam moet wat kort zijn, wel dat is deze niet.. Nu heb ik een website die heet prettigafslanken.nl Deze is wat korter. Bestaat ook uit 2 woorden. “prettig”en “afslanken” en is ook makkelijk te onthouden. Snap je de bedoeling?

Domeinnaam koppelen aan hosting en WordPress installeren

Via het klantenpaneel van Versio of Neostrada kun je je domeinnaam koppelen aan je hosting. als je dit gedaan hebt, dan moet je ruim 3 uur wachten. Dit is over de hele wereld hetzelfde.

Daarna kun je WordPress installeren, dit duurt maar 5 minuten:

  • Ga naar het beheerdersgedeelte van je hosting (Directadmin of Cpanel)
  • kies voor applicaties
  • kies voor WordPress
  • Vul de benodigde gegevens in
  • klik op “install” en WordPress wordt geïnstalleerd!
  • Klaar!

Voor verdere info zie Een WordPress Website maken? Hierbij een stappenplan!

Mijn website is klaar, en dan?

Je website is klaar, (alhoewel, wij zeggen wel eens mijn website is nooit af) en dan? Er staat nog helemaal geen tekst in. En met een lege website verkoop je niks 🙂

Dus je gaat een “homepage”maken, dat is de pagina waar men het eerst op komt, als men jouw URL intypt, of op zoekt in Google, en daarna je blogs. Elke week een blog van minimaal 1000 woorden, goede, unieke content, Datgene waar jouw bezoekers naar op zoek zijn.

stel je gaat voor Freds bouwtekeningen (uit het voorbeeld hierboven) dan kan je bijvoorbeeld een website opzetten dat hiermee te maken heeft, (bijvoorbeeld: steigerhoutbouwtekening.nl)

Wat je nu gaat doen is kijken naar relevante zoektermen. Daarvoor kun je tools gebruiken als KWFinder,
Google Zoekwoordenplanner en Semrush.com. Je kunt ook zoeken in Google en kijken wat er bij de suggesties (onderaan) komt te staan.

Je zoekwoord is bijvoorbeeld “hoekbank bouwtekening” Je gaat hier nu een goed waardevol artikel over schrijven. Met een beetje zoekwoorden onderzoek kom je best wel aan andere zoektermen om over te schrijven. Je bent nooit uitgeschreven en je site is nooit af!

Op internet en uit andere bronnen kun je ook genoeg informatie halen over je onderwerp. Om zo tot een echt goed artikel te komen van minimaal 1000 woorden. Kopieer echter nooit van een andere site. Google zal je daarvoor straffen! Nee wees juist beter dan de concurrent!

Als je echt betere teksten kan maken dan de concurrent, en, zoals gezegd, een tekst van minimaal 1000 woorden wekelijks gepost, dan zal Google je daarvoor belonen!

Zie voor verdere info op Snel geld verdienen, ik kan dat wel

Met alleen lezen komt er geen website in de lucht en komt er geen content op je blog

En nu: aan de slag!

Je weet nu dat je beter als affiliate met een eigen website kunt gaan promoten. en hoe je een eigen website opzet.  Dan is het nu de tijd dat je aan de slag gaat! Want met alleen lezen komt er geen website in de lucht en komt er geen content op je blog 🙂

Wil je toch eerst wat meer informatie? dat kan!

affiliate marketing revolutieAffiliate Marketing Revolutie

Je weet nu alles over affiliate marketing en hoe je je eerste affiliate website op kan zetten. Je  kan dus nu aan de slag. Maar, ik kan me voorstellen dat je nog meer informatie wilt.

Ik raad je dan aan om naar de website van de Affiliate Marketing Revolutie te gaan van Jacko Meijaard. Hier vindt je een complete videotraining waar je alles nog eens rustig kunt bekijken!

hoq maak je een eigen website

Ik wens je veel succes!

P.S. Als je nog vragen hebt, of iets is niet duidelijk, laat dan een berichtje achter in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.