Bitcoin Mining, Wat Is Dat Eigenlijk?

De Bitcoin wordt steeds populairder. Maar tegelijkertijd vinden veel mensen het ingewikkeld en moeilijk. Men kan nog wel vertellen dat de Bitcoin een soort digitaal betaalmiddel is, maar verder dan dat komen ze ook niet, en dat is natuurlijk jammer.

Een van de dingen die echt moeilijk te begrijpen zijn is de zgn. “Bitcoin Mining” Hierover is wel informatie te vinden (op het Internet) maar deze bevat vaak veel erg technische informatie, wat voor de “gewone man of vrouw”nauwelijks te begrijpen is.

Daarom hierbij een artikel om het uit te leggen.

Wat is Bitcoin Mining?

De Bitcoin  is een digitaal betaalmiddel. Bij de Euro en de Dollar is er de centrale overheid die kan bepalen of er geld moet worden bijgedrukt.

Bij de Bitcoin is er geen centraal gezag. er is dus niemand (van de overheid of een bank) die gaat beslissen dat er nieuwe Bitcoins erbij gemaakt moeten worden.

De enige manier om nieuwe Bitcoins te creëren is het proces dat men “Bitcoin Mining”(Bitcoins delven)noemt.

Bitcoin Mining is het oplossen van ingewikkelde wiskundige formules, met behulp van speciale software. Deze formules zijn van te voren vastgelegd door de makers van de Bitcoin en als je zo’n formule oplost, dan krijg je een aantal Bitcoins. Hoe meer formules je oplost, hoe minder je terugkrijgt.

In 2010 kreeg je 50 Bitcoin per formule, tegenwoordig 12.5.

Het Bitcoin Mining Proces

Het is van groot belang dat de totale geldvoorraad langzaam wordt vergroot. In het begin zal er nog niet zoveel interesse zijn vooor dit nieuwe betaalmiddel. dan moet er ook maar een beperkte hoeveelheid bitcoins beschikbaar zijn, anders is de waarde van 1 Bitcoin nihil. Zodra er meer mensen interesse krijgen in de Bitcoin zal er ook meer geld nodig zijn om aan de vraag te voldoen.

En dit gaat dan eigenlijk vanzelf door de Bitcoin Mining: Hoe meer meer mensen interesse krijgen in de Bitcoin, hoe meer mensen zich zullen bezig houden met Bitcoin Mining, waardoor er meer Bitcoins er in de omloop gebracht zullen worden.

Normaal is dat klusje voor de centrale bank. Maar voor de Bitcoin bestaat dat niet en wordt dit aan de gebruikers overgelaten.

Daarnaast zorgen de ” Miners” ervoor dat het hele proces veilig gebeurd. Hun computers worden niet alleen gebruikt voor het delven van Bitcoins (Minen) maar ook worden de transacties gecontroleerd. Hierdoor worden fraude en diefstal sneller herkend.

Bitcoin MiningZelf Bitcoin Minen

Het wordt steeds moeilijker om in je eentje aan bitcoin mining te doen, dit omdat het steeds moeilijker wordt om de ontbrekende formules te ontcijferen.

Mar er is een oplossing: het zgn Pooled mining. Hierbij werken een aantal apparaten van verschillende personen samen om èèn formule op te lossen.

Hierdoor wordt de formule sneller opgelost en de “blok”sneller gevonden. De opbrengst per blok is nu (2016-2020) BTC 12.5 (exl fees) en deze heb je dus ook sneller in je bezit.

Maar, als je het samen doet, dan moet je dus ook de bitcoins delen. Stel dat je het met z’n zessen doet, dan heb je dus gemiddeld 2 per persoon en èèn 3. het wordt trouwens verdeeld naar hoeveel werk elk apparaat gedaan heeft. Als je een sterk apparaat heeft dan krijg je meer dan wanneer je een goedkope computer hebt. Investeer dus in goede hardware.

Uiteindelijk heb je dus meer kans op minder Bitcoins. Maar als je het in je eentje porbeert, kun je het eigenlijk wel vergeten.

Om je kansen in een pooled Mining groep te vergroten Investeer dan in een krachtige computer, met een betere grafische kaart of videokaart.  en dan kun je nog een speciale chip plaatsen in je computereen zgn FPGA.
Deze werkt met een specifiek algoritme wat bijzonder geschikt blijkt voor het minen van Bitcoins.

En dan heb je nog de ASIC. een chip speciaal gemaakt met een specifiek doel. In dit geval is de ASIC speciaal gemaakt voor het minen van Bitcoins. dit is dan ook de meest effectieve manier om Bitcoins te minen.

Op een andere manier geld verdienen met Bitcoin

Als je bovenstaand allemaal te ingewikkeld vindt dan kun je ook op een andere manier geld verdienen met Bitcoins. Zie hiervoor mijn blog Geld verdienen met Bitcoins.

Geld verdienen met affiliate marketing

Een andere manier van geld verdienen, en dit is de manier waarop ik al een poosje geld verdien, is affiliate marketing. Affiliate marketing is dat je een product vaneen ander  promoot in ruil van commissie.

Stel dat jij een mooi e-book hebt dat je wilt verkopen (hoef je maar 1 X te maken en kan je steeds weer verkopen) en die kost bijvoorbeeld € 47,– en ik ga  hem promoten Bij een succesvolle verkoop krijg ik dan € 27,– en jij dan € 20,– en dan heb je er 1 verkocht. Kun je nagaan wat er gebeurd als je er 1000 verkoopt….

Dit is allemaal mogelijk. Wil je mer weten over affiliate marketing, kijk dan op Affiliate marketing, is dat echt iets voor mij?

Ik hoop dat het je allemaal iets duidelijker is geworden.Heb je nog vragen? Laat ze achter in de reacties hieronder.

Ik wens je veel succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.