5 handige SEO tips. Jouw affiliate site kan hiermee beter scoren in Google!

affiliate site seo tips

Het is belangrijk om aan SEO te doen, zeker als jij met je website wilt ranken in Google. En omdat er door de updates van Google wel eens iets verandert, wordt er veel over geschreven.

Maar niemand weet het zeker, maar we kunnen er wel heel dicht bij komen. Hierbij een paar tips!

Waar ligt je passie

Er zijn nogal wat beginnende marketeers, die zetten een website op in de afvallen niche bijvoorbeeld, en beginnen gewoon met bloggen, terwijl ze er eigenlijk helemaal geen verstand van hebben.

dat is helemaal niet handig. Want hoe wil jij het opnemen met bijvoorbeeld een arts die blogt? of en diëtiste die een website bijhoudt?

Daar ga je het niet van winnen. Ik zeg altijd: zoek een product / niche uit waar je veel van weet. datgene waar je hart ligt. want dan alleen kan je er ook als een professional over schrijven!

Zoek een product uit bij een affiliate partner

Ja je kan het natuurlijk helemaal zelf uitzoeken, maar het beste kan je je aansluiten bij een affiliate partner als Daysicon of PayPro bijvoorbeeld

Het voordeel daarvan is dat je je eigen unieke affiliate link kunt krijgen en op je blog kunt plaatsen, en als je een commissie scoort, je automatisch uitbetaald wordt!

Een gedegen zoekwoorden onderzoek

Je wilt gevonden worden in Google. En dat doe je met een “zoekwoord”een “focus Keyword” en dat is een hele belangrijke, want je kunt van te voren bekijken hoeveel concurrentie erop zit en hoe vaak er op gezocht wordt.

Dat doe je bijvoorbeeld op Google’s keyword planner van Adwords of ubersuggest van Neil Patel.

Wat ook een goede tip is om langere zoekwoorden te gebruiken. zgn “long tail keyword” Met deze keywords zul je eerder kunnen scoren vanwege de lagere concurrentie.

Schrijf goede, unieke content en overtuig je bezoekers

affiliate site seo tips

Het ultieme doel van affiliate marketing is om bezoekers naar je website te trekken en dat een percentage van die bezoekers het door jou gepromote product koopt.

Zorg dus voor goede unieke content. Maak een band met je bezoekers. Help ze met hun probleem. Maak ze nieuwsgierig door het noemen van de pluspunten en neem alle hindernissen weg.

Eigenlijk moeten ze jou vertrouwen en je website. Dus again maak een band met je bezoekers!

Doe onderzoek met je focus zoekwoord wie er in Google op 1,2 en 3 staat

Je gaat incognito naar Google en kijkt met jouw focus zoekwoord naar wie er op 1,2 en 3 staat. Hoeveel woorden gebruiken zij? Hoeveel kopteksten, afbeeldingen, video’s, ect

Stel dat het gemiddelde van die 3 1200 woorden heeft, maak jij er 1300.

Zorg gewoon dat jouw content beter is dan de 1e 3. dan ga jij winnen!

Wees de expert in je niche, het liefst de autoriteit

Google wil de beste zoekresultaten leveren op de zoekvraag. Hoe meer inhoudelijke waarde, hoe beter jouw site wordt opgemerkt.

Wil je dus beter zijn dan de concurrent, zorg dan dat je een autoriteit wordt in jouw vakgebied, in jouw niche.

Dat doe je door o.a. eigen reviews te maken van het product dat je promoot, veel inhoudelijke pagina’s over het product (toepassing & gebruik) en gastbloggen (zorgen voor links / linkbuilding)

Snelle website

De snelheid van je website is heel belangrijk, en met name de mobile website. Er zijn verschillende manieren om je website te versnellen, door o.m. het digitale formaat van je foto’s te verkleinen en geen vertragende plugins te downloaden.

Zorg dus dat je website snel is en controleer dat regelmatig!

Mobile first

Mobile First is al jaren uitermate belangrijk voor Google. Als je goed kijkt in Analytics dan zie je dat je website vaker mobiel bezocht wordt dan met een desktop.

Zorg er dus voor dat je website “responsive” is en dat is tegenwoordig met de meeste WordPress thema’s wel geregeld. Maar dan nemen we het vorige punt mee waarmee we willen dat je website mobiel ook snel is.

En nu zelf aan de slag!

affiliate site seo tips

Het is natuurlijk het beste om de SEO tips direct in de praktijk te brengen. Aan de slag dus!

Maar kan daar wel een beetje hulp bij gebruiken? Ok. die hulp is er!

Mijn goede vriend Jacko heeft namelijk een online videotraining gemaakt waarin je stap voor stap wordt meegenomen om zelf een eigen website op te zetten. je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

En, zoals ik hierboven al zei: je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst zich vanzelf!

Online videotraining van Jacko, speciaal voor jou!

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

banner passief inkomen opbouwen

Auteur: Jeroen

Mijn naam is Jeroen Santing. Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing, Ik heb inmiddels meerdere sites, en ook geld verdiend op het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.