affiliate Marketing! 7 Tips Om Snel Te Starten!

affiliate marketing

Heb je wel eens gehoord van Affiliate Marketing? Zo niet, praat ik je bij.

Affiliate marketing is dat je een product promoot van iemand anders. En als dat tot een verkoop leidt, krijg je commissie.  Klinkt simpel? Uiteindelijk is het ook simpel.

Zij het niet dat je het op moet bouwen. In het begin gaat het heel traag. Maar als het eenmaal loopt kan het alleen maar beter worden!

Eigenlijk is het een uitstekende manier om een passief inkomen op te zetten.

Je bouwt je assets op en hoeft het alleen maar te onderhouden. En het geld komt vanzelf binnen!

Klinkt goed, vindt je niet? Is het ook. En ik speek uit ervaring! En met mij een inmiddels een heel team van online ondernemers die je vindt op dit forum (kijk rustig even rond)

Maar hoe start je zo’n business? Hoe begin je zoiets?

Ik geef je hieronder 7 tips! Lees maar:

Schrijf je in bij een affiliate netwerk

Je begint met het inschrijven bij een affiliate netwerk bijvoorbeeld Daisycon of PayPro.

Het is veelal gratis, alhoewel je bij PayPro eerst een Fee moet betalen die je vervolgens weer terug kan verdienen door commissies te scoren!

Als je eenmaal bent ingeschreven dan kun je een product uitzoeken om te gaan promoten.

PayPro heeft voornamelijk digitale producten en Daisycon fysieke. Daarnaast zijn er nog wel meer affiliate netwerken. En behalve daar kun je ook inschrijven bij een partnerprogramma van een bedrijf zoals Bol.com.

Er zijn dus diverse mogelijkheden, bij diverse affiliate netwerken of partnerprogramma’s. Maar: schrijf je in, zodat je een product kunt uitzoeken!

Zoek een product uit waar je veel vanaf weet, om deze te promoten

En al je dan bent ingeschreven, dan zoek je je product uit in “campagnes” wat je wilt gaan promoten!

En als het je eerste keer is, als je net begint met affiliate marketing, dan is het heel handig en aan te raden om een product uit te zoeken waar je veel vanaf weet. Waar je veel verstand van hebt.

En zodoende kan je daar een goed blog over schrijven.

Want om bezoekers op je website te krijgen, moet je hoog staan in Google. En omdat voor elkaar te krijgen moet je een beter blog schrijven dan je concurrent.

Dan lukt het je alleen om zo’n goed blog te schrijven als je zelf veel verstand hebt van je te promoten product!

Bouw er een website omheen

affiliate marketing
WordPress website

Ik raad altijd aan om te promoten met een eigen website. Die website is van jou, jij bepaalt wat ermee gebeurd. Als je het op Facebook laat, dan bepaalt Facebook. Het kan zomaar gebeuren dat je je content kwijt raakt.

Bouw dus je eigen website. Het makkelijkste is WordPress. Dat doe je als volgt:

Ik raad je Neostrada aan. Je bestelt daar je domeinnaam en een hosting pakket.

Je domeinnaam moet te maken hebben met het onderwerp van je product wat je wilt promoten. Deze moet kort zijn, makkelijk te onthouden en autoriteit uitstralen.

Verder kun je het beste voor Nederland een .nl of een .com domeinnaam hebben.

Een .nl domeinnaam en een hosting kost maar enkele tientjes per jaar.

Om een website op te zetten is hier een stappenplan.

Vul je website met content

En als je website staat, dan ga je hem vullen met content. Want met een lege website verkoop je niks 😊

Eerst vul je je homepage, dat is het eerste waar men op beland. En vervolgens je blogs elke week 1 of 2.

Goede unieke content (dus niet van een andere website gekopieerd.)

Wat in het begin moeilijk is, maar wat je toch moet proberen te achterhalen: Wat willen je bezoekers lezen. Schrijf daarover!

Je moet het zo zien:

Je bezoeker heeft een probleem. Jij lost het probleem op door middel van jouw website. door middel van jouw content.

En aan het eind van je blog verwijs je, heel subtiel, naar een nog betere oplossing van hun probleem: het product wat jij promoot!

Schrijf goede unieke content van goede kwaliteit (niet van een andere website gekopieerd) en plaats regelmatig, 1-2X per week een blog op je website.

Dit zodat je gevonden wordt in Google en dat Google jouw website als een serieuze website ziet. Dit is omdat Google de beste zoekresultaten wil.

Gebruik  de juiste zoekwoorden

Inderdaad: gebruik de juiste zoekwoorden, doe een goed zoekwoordenonderzoek.

Je wilt gevonden worden in Google. En dat doe je met een “zoekwoord”een “focus Keyword” en dat is een hele belangrijke, want je kunt van te voren bekijken hoeveel concurrentie erop zit en hoe vaak er op gezocht wordt.

Dat doe je bijvoorbeeld op Google’s keyword planner van Adwords of ubersuggest van Neil Patel.

Wat ook een goede tip is om langere zoekwoorden te gebruiken. zgn “long tail keyword” Met deze keywords zul je eerder kunnen scoren vanwege de lagere concurrentie.

Afbeeldingen, video’s e.d. op je website

Plaats altijd afbeeldingen op je website, die te maken hebben met het onderwerp.

Aan je afbeeldingen kun je allerlei informatie meegeven. Zo heb je:

Een bestandsnaam, deze geef je mee als je de afbeelding opslaat op je computer. Als je de afbeelding scoort heeft deze vaak een nummer. Maak er een relevante bestandsnaam van

Een Titel. Deze is gelijk aan de bestandsnaam in WordPress. De titel is wat er op de afbeelding te zien is, en dat zo kort en relevant mogelijk.

Een onderschrift. Dit is wat er onder de afbeelding komt te staan. Dus voor je bezoekers. Een soort informatiebalk met uitleg voor je bezoekers over de afbeelding

Een Alt-tekst.  Dit is de tekst die je ziet als je met de muis over de afbeelding beweegt. Zet hier in een kleine zin informatie neer. Het helpt Google om te bepalen of de afbeelding relevant is.

Een beschrijving. Dit is een langere versie van de Alt-tekst. Leg hier uitgebreid uit waar de afbeelding over gaat.

Het is ook aan te raden om filmpjes op YouTube te zetten en deze in te voegen op jouw website. Google vindt het fijn als jij filmpjes van YouTube op jouw website zet en zal jouw website dan ook hoger beoordelen.

Je kunt met bijvoorbeeld Camtasia je beeldscherm opnemen en zo met jouw scherm en je stem een filmpje opnemen en deze dan op YouTube zetten, en vervolgens op je site. Zet eronder een samenvatting wat er te zien is!

Laat de bezoekers maar komen!

Als jij alles goed doet, dan komen de bezoekers vanzelf. In het begin gaat alles nog mega traag, maar naarmate de tijd vordert en je elke week op regelmatige basis content plaatst, zullen er steeds meer bezoekers komen!

En dat gaat op en gegeven moment serieuze aantallen worden!

En nu komt het!

Jij hebt je product uitgezocht en met dat product heb jij je eigen unieke affiliate link gekregen. Die link stop je, heel subtiel, aan het eind van je blog om je product te promoten.

Als je bezoekersaantallen toenemen zal een deel daarvan op jouw link klikken.

En als dat laatste toeneemt, dan zal een deel van je bezoekers die klikken op jouw link, het product kopen!

Ik kan wel wat hulp gebruiken!

Die hulp kan je krijgen, en ik gun het je ook.. Want waarom zou je alles zelf moeten uitvinden, als er iemand is die dat al heeft gedaan?

Iemand die zelf al ruim 4000 euro per dag online verdient, en er zijn levenswerk van heeft gemaakt om anderen te helpen geld te verdienen op het internet?

illegaal geld verdienen

Die hulp is er in de vorm van een online videotraining van de hierboven genoemde Jacko Meijaard, de Affiliate Marketing revolutie.

Je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

En, je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding. Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst zich vanzelf!

affiliate marketing

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.