affiliate Marketing. Wat Kan Ik Hiermee?

Affiliate Marketing

Affiliate MarketingJe hebt wel eens van affiliate marketing gehoord, maar hebt alleen geen flauw idee wat het is. Ja marketing, dan ben je iets aan het verkopen, maar affiliate marketing, is waarschijnlijk heel iets anders.

En je moet natuurlijk bedenken of je het wel wil. Ik denk dat je er wel mee bezig bent, anders las je nu niet mijn blog 😊

Als die nieuw voor je is dan is het goed om verder te lezen!

Waarom Affiliate marketing?

Ja waarom zou je überhaupt iets beginnen wat onzeker is? Ik bedoel je hebt nu waarschijnlijk een vaste baan met een vast inkomen, en dat ga je toch niet inruilen voor een onzeker bestaan als online ondernemer?

Dit is ook vaak het advies wat je krijgt als je het met bijvoorbeeld familie er over hebt. “Begin er nooit aan” is dan het advies. Maar waarom niet?

Als je voor een baas werkt, dan bepaalt deze wanner je werkt en waar je werkt. Bijvoorbeeld op het kantoor van de baas van 8 tot 5.

Als je eigen baas bent dan bepaal je het helemaal zelf Als je liever ’s-Morgens heel vroeg begint dan doe je dat lekker.

En als je een online marketing hebt, wat affiliate marketing is, dan mag je ook zelf bepalen waar je werkt. Je bent namelijk niet locatie gebonden. Zo ken ik meerdere mensen die in de winter naar warme oorden verkassen!

Als je affiliate marketing goed toepast, dan kun je een heleboel automatiseren. Zo kun je ook nog geld verdienen op de automatische piloot!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is dat je het product promoot van iemand anders. En als dat tot een verkoop leidt, krijg je commissie.

Ik denk dat ik dat even duidelijk moet maken.

Stel een goede vriend van jou heeft een hele mooie videotraining. Maakt voor het voorbeeld even niet uit wat, maar hij heeft het. Het product kost €47,– Als je het product met succes promoot, dan krijg je €27,– De product eigenaar houdt dan €20,– En dan heb je 1 product gepromoot.

Dus…. Als je 10 producten hebt gepromoot dan krijg je €270,– en bij 100 dan krijg je €2700,–

Je snapt het waarschijnlijk wel. Hoe meer je promoot, hoe meer je verdient.  En alles valt en staat met de inzet die jij geeft. Hoe harder je werkt, hoe meer jij verdient!

Wat is het voordeel van affiliate marketing?

Er zijn inderdaad mooie voordelen te behalen met affiliate marketing.

Zo hoef je geen producten op de post te doen. Want de product eigenaar verstuurt het product

Je hoeft niet aan klantenservice te doen, want dat is voor de product eigenaar.

Je hoeft niet aan research te doen, dat is ook voor e product eigenaar. Nee, je hoeft alleen maar het product te promoten, en als dat tot een verkoop leidt, dan krijg je commissie (=geld) en dat hoef je dan alleen nog maar te incasseren!

Wat is het nadeel van affiliate marketing?

Ja er zitten ook nadelen aan affiliate marketing, laten we eerlijk zijn:

Affiliate inkomsten kunnen instabiel zijn en

Je hebt een grote leercurve, je moet dus een lange adem hebben.

Je bent bijvoorbeeld op een moment heel blij met veel bezoekers op je website, en op een ander moment stort het in omdat een concurrent een beter blog heeft geschreven dan jij (voor hetzelfde zoekwoord en onder dezelfde omstandigheden)

Ik heb alles zelf willen uitzoeken, en ik kan je vertellen, dat is niet makkelijk en niet aan te raden! Je kunt beter iemand hebben die het voordoet!

Hoe werkt affiliate marketing?

Je promoot dus producten van iemand anders, producten die niet van jou zijn, in ruil voor geld (bij een succesvolle promotie. en dat doe je door gebruik van een speciale persoonlijke affiliate link, en deze op jouw website te plaatsen.

Deze linkt dan naar het product wat jij promoot, en zo kan er dus gemeten worden dat de bezoeker via jouw link komt. Als ie dan het product koopt, krijg jij je commissie!

Je bent dus eigenlijk een tussenpersoon! Alleen de bezoeker merkt daar niet veel van.

De producten kunnen van alles zijn. Concert kaartjes, mobiele telefoons, maar ook computers, laptops, wasmachines, en noem het maar op.

Wist je dat op de digitale producten de meeste commissie zit? Denk aan e-books en videotrainingen ect

Voorbeeld van een affiliate link

Om te meten waar het product vandaan komt moet je een speciale persoonlijke affiliate link hebben. en een deel ervan bevat jouw unieke code. een voorbeeld:

https://www.paypro.nl/producten/Freds_Bouwtekeningen__Meer_dan_10000_bouwtekeningen_en_doehetzelf_projecten/8620/53930

Je ziet dat het best wel een lange link is. Vaak zet je zo’n link weg onder een knop of ondder een gedeelte van je tekst. Hier kun je bijvoorbeeld naar Fred’s Bouwtekeningen gaan. Ik heb dus de link onder deze woorden gestopt.

En als je hem toch zo wilt gebruiken kun je hem shortenen:

http://tiny.cc/sgxqgz, Via Tiny URL

Dat staat toch heel wat vriendelijker toch?

Wat moet ik doen om te beginnen met affiliate marketing?

 • Meldt je aan bij een affiliate netwerk (PayPro of Daisycon is om te beginnen het meest makkelijke) en zoek gelijk een product uit om te promoten.
 • Bouw daar een website omheen
 • Plaats content op die website en ga daarmee door
 • Als je alles goed doet krijg je gratis bezoekers vanuit Google
 • Een deel van die bezoekers koopt het product wat jij promoot en je verdient geld!

Je aanmelden bij een affiliate netwerk is een eerste stap. Het is zeg maar de marktplaats waar adverteerders en affiliates samenkomen.

De adverteerder heeft het product en de affiliate komt om het product te gaan promoten. Het affilliate netwerk is zeg maar een tussenpersoon tussen de adverteerder en de affiliate.

Je kunt ook rechtstreeks gaan bij een adverteerder zonder tussenkomst van een affiliate netwerk. Dat kan bij bijvoorbeeld Bol.com, die een eigen affilaite programma heeft.

Maar in het begin is het handiger om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk.

De affiliate

een vrouw die blogt

En wie is dan de affiliate? Dat ben jij dus. Je verbindt de klant aan een product of dienst.

Je maakt websites, landingspagina’s advertenties e.d. om klanten te overtuigen een aankoop te doen. Jouw werk in het kort:

 • Het vinden van een product om te gaan promoten
 • Het vinden van potentiële klanten
 • Het maken van marketing materiaal
 • Optimaliseren

Het affiliate netwerk

Het affiliate netwerk is dus de marktplaats waar adverteerders en affiliates samenkomen, zoals gezegd.

De adverteerders bieden daar hun producten aan en de affiliates komen op het netwerk om de producten te promoten.

Het affiliate netwerk dienst dan ook als tussenpersoon tussen affiliates en adverteerders. als je inlogd op het netwerk, dan kom je bij talloze producten in verschillende branches. De grootste daarvan zijn: gezondheid, geluk en relatie, geld en marketing en nog veel meer.

De adverteerder

De adverteerder is diegene die het product aanbiedt. dat kan een particulier zijn, maar ook een groot bedrijf.

Affilfiate marketing is een marketing manier voor zo’n bedrijf met weinig risico. dat bedrijf hoeft alleen maar te betalen bij een verkoop, of een belangrijke handeling(belangrijk voor de adverteerder, zoals het invullen van een formulier)

Een verkeersbron

De verkeersbron (traffic source) is het kanaal waar jouw bezoekers vandaan komen.

Er zij er een heleboel, maar de belangrijkste zijn:

 • Google (of andere zoekmachines)
 • Social media platforms
 • websites(iemand klikt op een link op zo’n website direct door naar jouw website. Er staat dus een link naar jouw website op die website)
 • Direct verkeer. Men typt direct de URL van jouw website in de browser

De klant

De Klant is uiteindelijk degene die het product wat jij promoot, via jouw affiliate link koopt.

Belangrijk is dan ook dat je weet wie jouw klant is en hem of haar begrijpt, zodat je de klant kan motiveren om een aankoop te doen.

Jouw klant heeft een probleem, en jij hebt daar een oplossing voor. Jij gaat die klant helpen om zijn of haar probleem op te lossen en aan het eind van jouw blog biedt je, heel subtiel jouw oplossing aan: het product wat jij promoot.

Je zorgt er gewoon voor dat het leven van je klant er beter op wordt.

En wie gaat mij helpen?

Ik ken iemand die echt al heel lang affiliate marketing doet. Nu doe ik dat zelf ook, maar mijn vriend heeft een schitterende video training en ik niet.

Goede vriend Jacko heeft een online videotraining gemaakt, waarin je wordt meegenomen om stap voor stap een eigen website op te zetten, om daarmee geld te verdienen. Je kunt letterlijk elke muisklik volgen. En niet minder belangrijk: gelijk meedoen. Niks theorie, gelijk praktijk. Een website die voor jou geld gaat opleveren.

Je hebt er geen speciale technische kennis voor nodig, of een diploma. zelfs een digibeet kan dit!

Het enige wat jij moet doen is op onderstaande link klikken, en de rest wijst zich vanzelf:

Online videotraining van Jacko, speciaal voor jou!

Veel succes!

banner passief inkomen opbouwen

Auteur: Jeroen

Mijn naam is Jeroen Santing. Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing, Ik heb inmiddels meerdere sites, en ook geld verdiend op het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.