affiliate marketing, 7 tips!

affiliate marketing, 7 tipsAffiliate marketing, 7 tips!

Je bent inmiddels al begonnen met affiliate marketing, je hebt je website staan, maar krijgt nog geen bezoekers en je verdiend al helemaal nog geen geld. Hoe pak je dat aan dan?  affiliate marketing 7 tips!

Affiliate marketing is moeilijk in het begin, maar laat je niet afschrikken! geef niet op! je eerste euro verdienen is veel moeilijker dan je 1000e!

1. Kies je onderwerp wat je wilt promoten

Dit is heel belangrijk:  kies een onderwerp wat je ligt. Wat ook heel belangrijk is in het begin: kies een onderwerp waar je veel van af weet.

Veel mensen maken de fout om, als ze beginnen met affiliate marketing, een product te kiezen waar ze helemaal niets van af weten. Als je dat doet, dan zul je er weinig geld mee gaan verdienen.

Ga dus een product promoten waar je veel interesse in hebt en waar je veel van af weet. Zo kun je je veel beter ” verplaatsen” in de bezoeker van je website, en te weten komen vaar hij of zij naar op zoek is voordat het product wordt gekocht.

Wat is de reden dat men het product wil kopen? welke wervaring heb je zelf met het product? het zijn allemaal dingen die je veel beter kunt weergeven als je  zelf interesse in het product hebt!

Paypro is een van de grootste affiliate netwerken in Nederland en wordt steeds populairder.
Als je een product promoot met succes, dan loopt de uitbetaling altijd via een netwerk als Paypro. Dus moet je je registreren.

2. Je website hoog in Google

Als je een product wilt promoten, is het het handigst om dat via een eigen website te doen. En als je dat via een eigen website doet, dan kan een hoge positie in Google je heel wat euro’s opleveren!

Als je hoog in Google staat, dan komen er dagelijks heel wat bezoekers naar je website, en daar hoef je in principe niets meer voor te doen.

Je webiste staat al hoog in Google, en die bezoekers blijven dan elke dag komen.  Zorg wel voor relevante zoektermen.  Dat heet Fucus trefwoord. Voor dit blog is dat: affiliate marketing, 7 tips.

Voor meer informatie ga naar hoog in Google

Een vrouw is aan het bloggen3. Wees persoonlijk in je blogs

Je bezoekers vinden het erg belangrijk om te lezen dat iemand Goede ervaringen hebben gehad met het product dat je promoot. Daarom doe je er goed aan om (positieve) ervaringen te bespreken. Mensen zijn dan sneller geneigd om het product te kopen

Ook is het handig om een (video) review van het product te maken. Dit zorgt voor een goede toegevoegde waarde waardoor mensen sneller geneigd zijn on het product te kopen.

4. Relevantie is belangrijk

Als je een product promoot, ga dan niet (teveel) uitweiden over andere producten op je website. Houd je website (of andere media die je gebruikt om te promoten)zo relevant mogelijk.

Je website moet alleen over het onderwerp (het product wat je promoot. Als je de afslankbijbel promoot, dan gaat je website zeer waarschijnlijk over afvallen en is dat je onderwerp)Zo vinden je bezoekers op je website waar ze nar op zoek zijn.

Wanneer een bezoeker op jouw website komt, bepaalt deze binnen 3 seconden of hij of zij er op blijft. Dit kan het verschil uitmaken tussen een affiliate klik of lead of niet. Zorg dus voor je bezoeker dat het direct duidelijk is waar je site over gaat en dat de bezoeker op je website blijft.

5. Campagnes die bewezen zijn

Als je begint met affiliate marketing dan ga je een onderwerp uitkiezen , en vervolgens ga je er op los promoten. je verdiend (nagenoeg) alleen geen geld. hoe komt dat? Je promoot de verkeerde campagnes.

Je moet eerst onderzoeken of het product wel goed converteert. In PayPro heb je daarvoor de PayPro score.Met een score van tussen de 100 en 150 zit je goed.

6. Houd vol, geef niet op!

Het is zo jammer dat mensen die met affiliate marketing beginnen, het na 2 – 3 maanden opgeven. als ze nog een weekje door waren gegaan hadden ze misschien hun eerste euro’s binnen.

en de eerste euro verdienen is veel moeilijker dan de duizendste euro verdienen.

als je je eerste euro hebt verdiend, dan weet je dat je ook dat je tien, honderd, duizend en meer kunt verdienen. het zal dan ook vanaf dan makkelijker gaan.

Geef niet op. Blijf doorgaan. Blijf je website verbeteren en houd de statistieken goed in de gaten.

Als je dat doet, dan zal het goed komen!

7. Schrijf voor mensen, niet voor machines

Je schrijft voor mensen, en je promoot je product ook aan mensen, en niet aan machines.

Wees daarom niet te opdringerig, of pusherig. Het zal je bezoekers afschrikken en dan gaan ze direct van je site weg. en dat is nu juist niet de bedoeling!.

Bouw een band op met je bezoekers.  wees een vriend voor hen.

Jouw bezoekers hebben een probleem. Jij lost het probleem op. en aan het eind van je blog verwijs je heel subtiel naar het product wat je promoot.

Je hebt nu 7 affiliate tips kunnen lezen. Dit om je op weg te helpen succesvol te worden. Heb je meer hulp nodig? dat kan.  Goede vriend Jacko heeft de Affiliate Marketing Revolutie opgericht Dit is ook om jou te helpen. Klik hier voor de AMR voor meer informatie en het bijbehorende forum!

Wat vind je van deze tips? of heb je zelf nog tips? laat het mij weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.