Affiliate Marketing. Wat Kan Ik Hiermee?

Affiliate Marketing Het wordt steeds interessanter om je bezig te houden met affiliate marketing, want het is gewoon een zeer interessant verdienmodel. iedereen kan hiermee geld verdienen en ” eigen baas”  worden. Je kunt zo de regie over je eigen leven (weer) in handen hebben!

En dat is precies de reden warom ik begonnen ben met affiliate marketing:

 • Overal ter wereld geld kunnen verdienen
 • Je eigen tijd kunnen indelen (je kunt dus ook een keer gewoon weg)
 • Extra op vakantie gaan
 • Noem maar op

Wat is affilate marketing?

Affiiate marketing is het promoten van andermans producten. Wanneer jij iemands product met succes promoot, krijg jij  een bepaald bedrag aan commissie. je hebt dus geen eigen product, maar je promoot het product van anderen.

Jij hoeft dus zelf geen producten op de post te doen, je hoeft niet aan klantenservice te doen ect. Het enige wat jij hoeft te doen is het product promoten. Dit kun je het beste doen door het opzetten van een website en deze bijhouden. Dat wil zeggen: elke week een blog van minimaal 1000 woorden content plaatsen. Je krijgt dan gratis bezoekers via Google naar je website

Hoe meer bezoekers naar je website, hoe meer verkopen er zullen zijn en hoe meer jij dan ook verdiend!

Wat kan  ik hiermee?

Met affiliate marketing kun je dus geld verdienen. En heel veel geld. er is, zeg maar, geen maximum aan gebonden. The sky is the limit.

Het is maar net hoeveel energie en tijd je er zelf wilt instoppen. Hoe meer je in je online business steekt, hoe meer je zult verdienen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Vrouw aan het bloggenAffiliate marketing is dus het promoten van andermans producten. Maar hoe doe je dat dan?

Dit doe je door een speciale unieke affiliate link op je website te plaatsen.

Dit werkt als volgt:

 • Mensen hebben ” een probleem” Zij gaan zoeken in google en komen dan vervolgens op jouw website terrecht. Jij lost hun probleem op door jouw content.
 • Aan het eind van jouw blog verwijs je, heel subtiel, naar een nog betere oplossing: het product wat jij promoot!

Je eigen unieke affiliate link linkt dus naar het product wat jij promoot. In die link zit een stukje wat jouw ID is. Hierdoor kan het affiliate netwerk (BV PayPro) meten dat een sale door jouw promotie succesvol is verlopen en zorgt en tevens voor dat jij je comnmissie krijgt.

Je bent dus als het ware een tussenpersoon!

Wat voor producten kan je dan promoten?

Dat kan van alles zijn! Fysieke producten, zoals mobiele telefoons, televisies, ect. Maar ook digitale producten, zoals e-books, online videotrainingen en lidmaatschappen. de digitale producten vind je op PayPro.nl. De fysieke producten op Daysicon.

Voor meer informatie over affiliate marketing en de affiliate link, ga naar: Wat is affiliate marketing?

Welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing?

Dat zijn:

 • De affiliate (Publisher of affiliate Marketeer, jij dus )
 • Het affiliate netwerk (PayPro / Daysicon)
 • De adverteerder
 • Een verkeersbron
 • De klant

Welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing?

 • De affiliate
 • het affiliate netwerk
 • de product eigenaar (of adverteerder)
 • een verkeersbron
 • de klant

De affiliate

Dat ben jij dan. De “tussenpersoon” die klanten verbindt aan producten of een dienst.

Je doet dat door het maken en bij / onderhouden van een website (met een ) landingspagina, of door adverteren of op een andere manier om klanten te overtuigen om een aankoop te doen.

Wat jij doet is: (je “werk”)

 • Het vinden van producten on te promoten
 • Het vinden van potentiële klanten
 • Het maken van marketing materiaal
 • Het doen van optimalisatie

Het affiliate netwerk

Hier komen affiliates en adverteerders samen. Dit kan je zien als de “Marktplaatsen”

Adverteerders hebben hun product die zij aanbieden en affiliates komen op het netwerk om het product uit te zoeken die zij willen gaan promoten.

Een affiliate netwerk doet dan ook dienst als “tussenpersoon”tussen affiliates en adverteerders. door in te loggen heb je toegang tot de producten. Dit kunnen er heel veel zijn.

Je bent echter niet verplicht om je aan te melden bij een affiliate netwerk. er zijn ook bedrijven (zoals Bol.com) die hun eigen affiliate programma hebben.

Maar in het begin is het wel makkelijker. Bekende affiliate netwerken zijn PayPro en Daisycon.

De adverteerder

Dit is degene die het product aanbiedt welke jij promoot. Dit kan een groot bedrijf zijn  zoals Bol.com (zie voorbeeld van hierboven) maar ook een particulier met een eigen product zoals een online videotraining.

Een groot berdijf heeft vaak wel een marketing team, maar toch is affiliate marketing een manier om hun bereik te vergroten met weinig risico. men betaalt tenslotte alleen als er daadwerkelijk een verkoop heeft plaatsgevonden.

De verkeersbron

EEn verkeersbron (traffic source) is het kanaal waar je bezoekers vandaan komen. er zijn er heel wat. maar je kan ze indelen als volgt:

 • Google (zoekresultaten)
 • Social Media platformen (facebook, Twitter ect)
 • websites (waar je je banner of link hebt achtergelaten

De Klant

Dit is dan uiteindelijk de persoon die hetgene wat jij promoot via jou (jouw affiliate link) koopt. Belangrijk is wel dat je de klant zo goed mogelijk begrijpt zodat je hem kan motiveren om een aankoop te doen.

een klant heeft een probleem. Jij moet dan de klant helpen om een oplossing te vinden voor dat probleem. Zodat hun leven er beter op wordt.

Je zorgt voor een win-win situatie voor alle partijen:

 • Jij verdiend geld
 • De bron, het affiliate netwerk en de adverteeerder verdienen geld
 • de klant heeft een goed product wat zijn / haar probleem oplost.

Affilaite marketing: wat moet ik concreet doen?

Nu je voor jezelf wilt gaan bepalen of affiliate marketing wat voor jou is lijkt het mij goed om je te vertellen wat jij concreet moet gaan doen. Moeten is dan een groot woord, maar laat ik je een richtlijn geven.

De wil om door te zetten en niet opgeven

Dit is een hele belangrijke. Als je vandaag begint met affiliate marketing dan ” hark” je morgen nog geen kruiwagens vol geld binnen. Dit moet je opbouwen. denk lange termijn.

Als je morgen geld nodig hebt dan kun je beter je oude spullen van zolder verkopen.  als je affiliate marketing goed toepast dan bouw je een inkomen op wat elke maand stabiel terugkomt en is iets wat voor de lange termijn werkt. Denk dus aan de lange termijn!

Product uitzoeken om te promoten

Ga naar paypro en log in (maak een account aan als ” affiliate ” als je dat nog niet gedaan hebt) en ga naar ” campagnes”  en zoek een product uit om te promoten. Kies een product wat in jouw interessegebied ligt met een payPro score van tussen de 100 en 150. (niet te laag en ook niet te hoog, vanwege de concurrentie.) In het begin is het moeilijk om een product te promoten met veel concurrentie. Dat kun je beter later doen als je al wat verder bent.

Een website er omheen bouwen

Nu je een product hebt uitgezocht kun je het beste een website met domeinnaam hiervoor hebben met hosting. In het begin kun je gewoon de goedkoopste nemen. Als je wat verder bent, en gaat uitbreiden dan kun je altijd nog je hosting opschalen. Je kun je hosting met domeinnaam het beste bestellen bij Versio of neostrada.

Bij Neostrada krijg je gratis een SSL-certificaat. (https:// voor je domeinnaam)Hoe het koppelen van je domeinnaam werkt en meer kun je het beste vragen an je hosting. Zij kunnen je op weg helpen of het e.e.a. voor je doen.

Je domeinnaam moet te maken hebben met het product wat je promoot. Deze moet kort zijn en autoriteit uitsralen.

WordPress installeren

Nu je je website (hosting + domeinnaam) hebt ga je WordPress installeren. Als je niet weet hoe dat moet, vraag het aan je hostingpartij.

WordPress is een CMS. (Content Management Systeem) wat supersnel en supersimpel werkt.  Je kan hier heel eenvoudig teksten (content) toevoegen, alsmede afbeeldingen en videio’s (Youtube) J ehoeft echt geen technische kennis te hebben om dit te kunnen.

Website aankleden

Als je WordPress hebt geïnstalleerd dan is deze nog heel ” basic” wat op zich niet erg is. het werkt heel goed. en, niet minder belangrijk, is lekker snel.Als je een website maakt over geld verdienen, dan is dit prima.  Maar als je een website maakt over liefde, dan kan ik me voorstellen dat je geen witte achtergrond wilt. Je kunt dan een ander Thema installeren. Hiervoor ga je naar de linkerzijkant in Dashboard naar ” Weergave / Thema’s” Bovenin kun je dan naar de nieuwe thema’s gaan.

Plugins installeren

Hier moet je even weten welke plugins je nodig hebt. Niet teveel, want dat maakt je website trager. ” Hello Dolly” kun je gelijk verwijderen. Ik heb verder voor mijn sites de plugins staan zoals op de afbeelding:

Homepage / blogpagina

Statische pagina

Dit is de hoofdpagina waar je op komt als iemand naar jouw site zoekt. De huidige die gemaakt is door WordPress die verwijder je.

Dan maak je 2 nieuwe pagina’s aan. Een Home en een Blog. (klik op nieuwe pagina, vul in de onderwerpregel “Home” en klik op publiceren. Hetzelfde met “Blog”.

Ga dan naar “instellingen / Lezen. Kies bij voorpagina “Home” en Berichtpagina “Blog” Scroll naar beneden en klik op “wijzigingen opslaan”

En nu content plaatsen

Nu je website “in de lucht” is wordt het tijd om content te plaatsen. Elke week een blog van minimaal 1000 woorden.

Schrijf voor je bezoekers. Help ze met hun probleem. en als je dat gedaan hebt dan verwijs je ze door naar een nog betere oplossing: het product welke je promoot. Dit doe je aan het eind van je blog.

NU vraag je je af: er zijn toch al heel wat mensen bezig met online geld verdienen. Kan ik daar nog wel bij?

Ja er zijn al best veel affiliate websites en markten zoals afvallen dating en geld verdienen zitten al vol met concurrenten. maar waar wel ruimte voor is zijn autoriteit websites.websites die echt waarde bieden met hun content en niet een van de vele kleintjes met oppervlakkige informatie.

Als jij echt geld wil verdienen met affiliate marketing en er ook voor wilt gaan en er dan ook keihard voor wilt werken, dan is er echt ruimte voor jou!

 • Moet je technisch zijn aangelegd om dit te kunnen?

Nee dat hoeft niet! WordPress is heel simpel te installeren en er zijn genoeg gratis thema’s om het in een leuk jasje te steken. Het is allemaal heel simpel in te stellen.

Wat technische kennis opdoen kan natuurlijk nooit kwaad, maar het is niet echt noodzakelijk

 • Wat gaat het allemaal kosten?

dat hangt er vanaf.  wil je het “gratis”doen, dan heb je alleen de kosten van een domeinnaam en een webhosting. En dat is bij een .nl extensie ongeveer €15,– per jaar. Versio of Neostrada)

Wil je het betaald doen met advertenties via bijvoorbeeld Facebook, dan krijg je er advertentiekosten bij. En die kunnen aardig oplopen!

 • Hoeveel geld kan ik gaan verdienen en hoelang duurt het voordat ik succesvol wordt?

Dit is heel lastig om te zeggen. het hangt namelijk van heel veel factoren af waaronder jouw inzet.

Hoeveel tijd en energie ga jij steken in jouw online business? Hoe meer tijd en energie jij erin zult steken, hoe sneller je resultaat zult zien! En dat kan best wel even duren! Maar dat is niet erg. Affiliate marketing moet je opbouwen. het heeft tijd nodig om te groeien. Hoe meer tijd en energie je erin wilt en kan steken (Soms moet het wat minder vanwege een drukke baan)hoe sneller het groeit!

En nog wat tips

Natuurlijk wil je affiliate marketing zo goed mogelijk toepassen. dat was mijn intentie ook in het begin. en nog steeds. Maar om je een hoop ellende te besparen van wat ik (en anderen) hebben meegemaakt, hierbij nog wat tips:

 • Wees persoonlijk. Laat zien wie je bent op je website. Mensen vertrouwen een website eerder als ze het gezicht erachter kennen
 • Maak regelmatig nieuwe video’s waarin je je producten bespreekt bijvoorbeeld
 • schrijf regelmatig nieuwe artikelen dat is goed voor je positie in Google
 • zorg dat je zoveel mogelijk clicks krijgt. Clicks op affiliate links!
 • Promoot alleen producten die ook echt verkopen. De affiliate netwerken zoals PayPro hebben scores waarin je kunt zien of een product ook converteert. want als het niet converteert is het zonde van je tijd die je erin steekt!
 • Wees een echte autoriteit. Maak en kwaliteit website van je website!

En nu zelf aan de slag!

Ik begon dit blog met vertellen dat het steeds interessanter wordt om je bezig te gaan houden met affiliate marketing.
En dat het zeker interessant is om eigen baas te zijn. en vooral: dat iedereen dit kan. Jij dus ook. Maar wil je het ook?

Ik denk van wel. Want als je nu dit blog nog aan het lezen bent heb je op z’n minst interesse voor affiliate marketing. En dan wordt het ook tijd om zelf een affiliate website op te zetten.

Maar misschien vindt je het toch wel een beetje eng, zo’n website opzetten. en heb je iemand nodig die je een beetje helpt. Die iemand is er.

Omdat je nu nog aan het lezen was heb ik wat voor je. Mijn goede vriend Jacko heeft namelijk een online videotraining gemaakt waarin je stap voor stap wordt meegenomen om zelf een eigen website op te zetten. je kunt letterlijk elke muisklik volgen, en wat nog veel belangrijker is: gelijk meedoen! direct in de praktijk een eigen website opzetten!

En, zoals ik hierboven al zei: je hebt geen speciale technische kennis nodig en ook geen speciale opleiding Wat of wie je ook bent, al ben je een digibeet: Jij kan dit!

Het enige wat je moet doen is op onderstaande link klikken en de rest wijst zich vanzelf!

Online videotraining van Jacko, speciaal voor jou!

Succes!

Heb je nog vragen, of is iets onduidelijk? laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.