101 manieren om snel geld te verdienen

101 manieren om geld te verdienen

Je bent op zoek naar manieren om (snel) geld te verdienen. Anders was je niet op mijn blog terecht gekomen.

Ja, want ook jij moet geld verdienen, (tenslotte moet ook jij eten en je rekeningen betalen) maar je weet absoluut niet wat je moet gaan doen.

Het moet toch iets zijn wat je leuk vindt, wat je lang vol kunt houden, en wat ook nog een beetje geld oplevert. Maar wat ga je dan doen?

Voor dat doel heb ik een lijst opgesteld van 101 manieren van geld verdienen. 101 beroepen waar jij een keus uit kunt maken!

Wil je een gratis e-book downloaden, waarin staat hoe je online geld kunt verdienen als affiliate?

Klik dan op de groene box onderaan of klik hier!

inhoudsopgave

Hier volgen 101 beroepen:

1. Accountant, medewerker op een accountantskantoor

Als accountant heb je een veelzijdig beroep. Financiële administratie bijhouden voor bedrijven, jaarrekeningen maken, belastingopgaven regelen ect. In veel landen is het voeren van een beroepstitel voor dit beroep wettelijk beschermd. Zo ook in Nederland.

2. Acteur

Als acteur heb je ook een veelzijdig beroep. je kunt acteur zijn voor (bedrijfs) opleidingen, maar ook in films op televisie. Het is maar wat je leuk vindt!

3. Acupuncturist, die geen arts is

Acupunctuur is geen erkend medisch beroep en wordt in Nederland tot de alternatieve geneeswijzen gerekend.

Acupunctuur is een onderdeel van een traditionele Chinese geneeskunde, Hierbij worden naalden gebruikt. Je moet het leuk vinden om te doen!

4. Advocaat

Een advocaat ben je niet zo maar. Je moet een universitaire studie rechten hebben gedaan en dan moet je door de rechtbank worden beëdigd. Dán mag je nog 3 jaar niet zelfstandig werken, maar als “stagair”bij een advocaat.

Je moet dan nog verplicht allerlei studies volgen en examens afleggen. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat!

5. Afdelingshoofd loonadministratie

Als afdelingshoofd loonadministratie ben jij verantwoordelijk voor wat er op de afdeling gebeurd. Je bent eigenlijk de leidinggevende van de afdeling en jij zorgt er voor dat elke maand op tijd de salarissen worden betaald van het bedrijf waar jij werkt.

6. Agrariër land/tuinbouw, leidinggevend

Je hebt zelf een boerderij of je bent in dienst van een boer of landheer, alleen het is een groot bedrijf, want je bent teamleider van een team, en jij zorgt ervoor dat alles wordt gedaan wat moet gebeuren.

Of het nu landbouw is, op de akkers met de trekker, of tuinbouw, in de kassen, jij zorgt zelfstandig ervoor dat alles loopt.

7. Agrariër land\tuinbouw, klein bedrijf

Traktor

Hetzelfde als punt 6, maar nu werk je alleen. En nu kan je ook in dienst zijn van een landheer, of de boerderij is van jou zelf!

8. Apotheker

Als apotheker ben je een deskundige op het gebied van geneesmiddelen. Je hebt een universitaire studie (6 jaar) gevolgd. Je kunt dan zelf een apotheek hebben en leiden.

In de apotheek kunnen apothekersassistenten werken. zij stellend de op recept voorgeschreven medicijnen ter hand aan de patiënten onder toeziend oog van jou als apotheker

9. Architect, zelfstandig gevestigd

Als architect ben je ontwerper van gebouwen, en je visualiseert dat. (zet het op tekening)

In Nederland zijn er meerdere opleidingstrajecten, waardoor men in aanmerking kan komen voor de inschrijving in het architectenregister.

Daarna kan je de (beschermde) titel van architect voeren.

10. Automonteur

Als automonteur ben je meestal in dienst van een garage. Grote of kleine beurten, storingen verhelpen, jij kan het allemaal. En er is best veel werk in, want in Nederland blijft men toch wel rijden!

11. Bedrijfsarts

Bedrijfsartsen worden meestal ingehuurd. Meestal voor medewerkers die langer dan 2 weken ziek zijn.

Erg geliefd ben je niet, want jij moet maar vertellen dat iemand gewoon kan werken, ook al vindt de persoon in kwestie van niet…..

12. bedrijfsleider in een supermarkt

Als bedrijfsleider in een supermarkt ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw filiaal.

Je hebt de verkoop en inkoopstromen goed in kaart en zorgt dat jouw team alles op tijd weer in de schappen hebt zodat de klant niet misgrijpt. een veelzijdige job!

13. bedrijfsleider van een café – restaurant

Voor hetzelfde als de supermarkt, jij bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw café-restaurant.

Je weet wie jouw klanten zijn, en wat er besteed wordt. Je speelt hier op in en zorgt dat je op tijd alles inkoopt wat nodig is.

En je zorgt dat het jouw klanten aan niets ontbreekt. Ook een veelzijdige job!

14. bedrijfsvoorlichter

Een bedrijfsadviseur, ofwel bedrijfsadviseur adviseert een bedrijf in de bedrijfsvoering.

Als bedrijfs eigenaar kan je ook niet alles en heb je wel eens een adviseur of coach nodig zo zorg je ervoor dat het bedrijf beter gaat lopen!

15. begrafenisondernemer

Een waardig afscheid gaat niet zo maar. Er komt heel wat bij kijken.

Als begrafenisondernemer Ontzorg je de klant. en zorgt dat alles volgens de wens van de overledene gebeurd. Deze baan moet je liggen!

16. beroepsmilitair, kolonel bij het leger

Als beroepsmilitair maak je vrijwillig deel uit van de krijgsmacht van een staat (bijvoorbeeld Nederland)

Kolonel is een hoge militaire rang bij de landmacht en de luchtmacht. De rang is momenteel verbonden aan staffuncties

17. beroepsmilitair, sergeant bij het leger

Als beroepsmilitair maak je vrijwillig deel uit van de krijgsmacht van een staat (bijvoorbeeld Nederland)

Sergeant is een onderofficier.

18. bibliothecaris, openbare bibliotheek

Bibliothecaris betekend letterlijk “bewaarder van boeken” Tegenwoordig “bewaart”en bibliotheek veel meer dan alleen boeken.

Als bibliothecaris leidt je dus een bibliotheek en heb je medewerkers onder je!

19. bioloog, werkzaam op een instituut voor milieuonderzoek

Als bioloog heb je veel geleerd over de natuur. het is de natuurwetenschap die zich richt op levende organismen. zodoende kun je dan ook onderzoek doen naar milieu delicten bijvoorbeeld.

Je moet er dus wat voor geleerd hebben.

20. boekhouder

Dit is in het verlengde van de hierboven beschreven accountant. Een boekhouder verzorgt de boekhouding van ondernemingen of zelfstandigen.Je moet dus van cijfers houden.

21. boswachter

Een boswachter is een opsporingsambtenaar en ook voorlichter, iemand die waakt over een stuk natuurgebied, meestal een bosgebied.

Je waarschuwt mensen die zich niet aan de regels houden, desnoods een boete uitschrijven, maar ook voorlichting geven of rondleidingen. ook inventariseer je de flora en fauna in jouw gebied!

22. burgemeester

Eem burgemeester wordt ook wel de eerste burger of burgervader van je gemeente genoemd. Samen met de wethouders vorm je het dagelijks bestuur van je gemeente. (college van B&W)

Een burgemeester is in Nederland niet het hoofd van de gemeente. Dat is de gemeenteraad.

De burgemeester heeft het opperbevel bij brand en ongevallen, waarbij de brandweer is ingeroepen.

Ook heeft de burgemeester representatieve taken. Hij vertegenwoordigt de gemeente “in en buiten rechte”,

dus als de gemeente partij is in een rechtszaak maar ook als namens de gemeente stukken moeten worden ondertekend.

23. caféhouder

Dit is in het verlengde van bedrijfsleider café restaurant: je weet wie je gasten zijn en speelt hier op in. Je koopt op tijd in zodat je geen nee hoeft te verkopen en zorgt ervoor dat je café top blijft draaien. Jij kan dit!

24. campingeigenaar

In het zomerseizoen kon je het verdienen, in de winter kun je onderhouden.

In het zomerseizoen moet je dus voor het hele jaar je inkomsten binnenhalen.Je zorgt dus dat dat je camping zo aantrekkelijk is dat bezoekers graag bij je komen!

25. chemicus, werkzaam op een laboratorium

Je bent dan klinisch chemicus, werkzaam in een ziekenhuislaboratorium. Elk ziekenhuis heeft er 1

Jij zorgt ervoor dat er na bijvoorbeeld bloedafname, er een juiste uitslag komt voor de patiënt (klant) Je hebt er trouwens wel een aardige studie voor nodig om het te worden!

26. chirurg

Chirurgie is een medisch specialisme. Als chirurg behandel je bijvoorbeeld verwondingen, infecties en tumoren door het uitvoeren van operaties.

Ook voor chirurg heb je een aardig lange opleiding genoten voor je het wordt. Meestal ben je als chirurg zelfstandig (ZZP)

27. commandant bij de brandweer

brandweer in actie

Als commandant bij de brandweerstuur de de hele brandweerploeg aan. je vertegenwoordigd de brandweer ook bij officiële gelegenheden, een veelzijdige baan, vaak een WO opleiding nodig.

28. commissaris van politie

Commissaris is een rang bij de Nederlandse politie. Deze zit tussen hoofdinspecteur en hoofdcommissaris. Bij de meeste districten heeft de districtchef de rang van commissaris.

29. dierenarts, zelfstandig gevestigd

Een dierenarts behandeld zieke of gewonde dieren. Maar ook kun je dar terecht voor bijvoorbeeld preventieve inentingen of sterilisatie van bijvoorbeeld je kat.

Zelfstandige dierenartsen zijn er niet veel. meestal ben je in loondienst bij 1 van de grotere ketens als Dierendokters, Sterklinieken, Evidensia en Anicura.

30. directeur openbare werken bij gemeente

Als directeur openbare werken stuur je de hele afdeling aan. En veel personeel is vaak onderweg. Je bent verantwoordelijk dat alle “openbare werken”er goed bij staat in jouw gemeente

31. directeur, industriële onderneming

Een directeur is iemand die leiding heeft over een organisatie, bedrijf, dienst of afdeling. Dus in dit geval over de industriële onderneming

In de handels en bedrijfswereld hanteert men ook wel “CEO” dat wil zeggen “Chief Executive Officer”

32. directiesecretaresse

Een directiesecretaresse, of managementassistente verricht secretarieel werk voor directieleden. Dit kan inhouden:

 • notuleren
 • bijhouden agenda
 • correspondentie verzorgen
 • voorbereiden van vergaderingen
 • ontvangst van bezoek
 • regelen van lunches en zakenreizen

33. docent lichamelijke opvoeding

Lichamelijke opvoeding (of kortweg Gym) wordt gegeven op het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. als je docent bent dan geef je dus dit onderwijs.

Docenten Lichamelijke Opvoeding worden opgeleid aan een Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

34. douane-ambtenaar

Een douaneambtenaar of douanier is een ambtenaar die toezicht houdt op de in-, uit- en doorvoer van goederen.

Je controleert o.m. of de invoerrechten en of accijnzen zijn voldaan. Verder controleer je ook tal van andere wetgevingen. Bijvoorbeeld:

het bezit van verdovende middelen en wapens aan de grens

Bij fabrieken waar alcohol wordt verwerkt

Het gebruik van de juiste diesel. De rode diesel voor tractoren mag je niet gebruiken in auto’s.

Een veelzijdige baan!

35. effectenhandelaar

Een effectenhandelaar handelt voor bedrijven of particulieren in effecten zoals aandelen en obligaties, en dit met winstoogmerk.

Je moet dus stressbestendig zijn en weten wat er op de (elektronische) beursvloer afspeelt!

36. eigenaar copyshop

Met een copyshop verzorg je drukwerk, printwerk e.d. voor bedrijven en particulieren. Als je eigenaar bent van de copyshop doe je dat als zelfstandige.

37. eigenaar van kiosk, met postafhaalpunt

Kiosk

Een kiosk is een klein winkeltje waar je behalve rookwaar ook kranten en tijdschriften e.d. verkoopt met een afhaalpunt van PostNL of DHL o.i.d

38. elektricien, eigenaar elektrotechnisch bedrijf

Als eigenaar van een elektrotechnisch bedrijf ben je vaak ZZP-er. Je neemt klussen aan van bijvoorbeeld grote bedrijven om elektriciteitsnetwerken aan te leggen of te veranderen.

39. fijnmetaalbewerker

Als fijnmetaal bewerker maak je bijvoorbeeld matrijzen en je bewerkt die.

Bij fijnmetaal moet je ook denken aan schroeven bouten ringetjes e.d.

40. filiaalhouder van een bank

Er zijn steeds minder bankfilialen, dit omdat er steeds meer elektronisch. gebeurd. Als filiaalhouder van een bank ben je verantwoordelijk voor dat filiaal en de geldstromen.

Verantwoordelijke baan!

41. fysiotherapeut

Als fysiotherapeut behandel je je patiënten aan het steun en bewegingsapparaat.

Fysiotherapeut is een beschermd beroep, en je mag je alleen een fysiotherapeut noemen als je de gelijknamige 4 jarige opleiding hebt afgerond met succes en bent ingeschreven in het BIG register.

42. geluidstechnicus bij een omroeporganisatie

Bij het woord “technicus”denk je vaak aan iemand die iets repareert of bouwt. Bij geluids- en lichttechnicus is daar een uitzondering.

Draaide men vroeger letterlijk plaatjes op de radio, tegenwoordig is alles opgeslagen op groter servercomputers. En dat geldt ook voor beeld materiaal.

Als geluidstechnicus bij een omroeporganisatie zorg je dat alles goed loopt wat dat betreft.

43. gemeenteambtenaar op afdeling bevolking

Ofwel ambtenaar van de burgerlijke stand. Je maakt aktes op van huwelijken geboorten, geregistreerd partnerschappen, overlijden en voegt deze toe aan het register van de burgerlijke stand.

Je verwerkt ook echtscheidingen, adopties, naamwijzigingen en geslachtswijzigingen op de aktes.

44. gevangenenbewaarder

De officiële naam binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is Penitentiair inrichtingswerker. (PIW) Je begeleidt gedetineerden tijdens hun detentie.

Je loopt eerst zes weken mee met een mentor waarna je de basisopleiding ingaat. met succes slagen is een pre voor een aanstelling.

45. goud- en zilversmid

ofwel edelsmid. Je bent dan gespecialiseerd in het vervaardigen van sieraden, kunst- en gebruiksvoorwerpen in edele metalen.

De enige school in Nederland met opleidingen voor goud- en zilversmeden, uurwerktechniek en juweliers is de vakschool Schoonhoven.

46. hoofd facilitaire dienst in een ziekenhuis

Ofwel een facilitair manager. Je draagt o.a. zorg voor de facilitaire diensten. Deze worden uitgevoerd door het “facilitair bedrijf”wanneer ze niet zijn uitbesteed.

simpel gezegd gaat het om de werkplekken, de omgeving waar ze staan en de voorzieningen die nodig zijn om ze te gebruiken. (denk ook aan de OK’s)

47. hoofdtrainer profvoetbal

Ofwel een voetbalcoach. Je leidt de trainingen en begeleidt het elftal tijdens een voetbalwedstrijd. Er zijn ook speciale trainers zoals een keeperstrainer, spitsentrainer of conditietrainer.

48. hoofdverpleegkundige (inst. verstandelijk gehandicapten)

Je geeft leiding aan de andere verpleegkundigen op de afdeling van het instituut verstandelijk gehandicapten en bent er verantwoordelijk voor.

49. hoogleraar

Een hoogleraar is een academisch docent van de hoogste rang aan een universiteit, academie of hogeschool.

Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderzoek van de jouw toegewezen wetenschapsgebied, en voor de inhoud van het te geven onderwijs op dat gebied.

50. hotelmanager

Als hotelmanager ben je beheerder van een hotel. Je werkt dan waarschijnlijk onder een hotelketen.

Je bent verantwoordelijk voor wat er gebeurd in je hotel, voor de geldstromen ect. je zorgt dat alles op “rolletjes loopt”!

51. huisarts, zelfstandig gevestigd

Als huisarts ben je de eerste arts waar mensen heengaan met gezondheidsproblemen. Indien nodig kun je een patiënt doorverwijzen naar een specialist.

Een huisarts is ook meestal zelfstandig ondernemer. en de meeste huisartsen zijn aangesloten bij een huisartsenpost. Eens in de paar weken doe je zelf ook dienst in de huisartsenpost. Dit is verplicht om als huisarts geregistreerd te blijven.

In Nederland kan de opleiding tot huisarts gevolgd worden bij de universiteiten in Amsterdam (zowel VUmc als AMC), Leiden, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen  en Maastricht.

52. inspecteur milieuwetgeving

Als inspecteur van de milieuwetgeving ben je in dienst van het ministerie t.b.v. de handhaving van de milieuwet. Je controleert en inspecteert Nederlandse bedrijven op misstanden en het overtreden van de milieuwetten.

53. internist

Een internist houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt.

De opleiding interne geneeskunde duurt na de basisopleiding nog 6 jaar.

54. journalist

Als Journalist verzamel je nieuwsfeiten over recente gebeurtenissen van algemeen belang. Je onderzoekt en analyseert de feiten en publiceert ze dan in een actueel nieuwsmedium. Dit heet journalistiek.

De opleiding hiervoor is de HBO studie journalistiek

55. kapper, eigenaar kapsalon

Je knipt of stileert het haar van je klanten, en dit in je eigen kapsalon. Je bent dan ook gelijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je eigen bedrijf!

56. keuringsambtenaar ijkwezen (controleren meetinstrumenten)

Als keuringsambtenaar keur je in dit geval voor het Nederlands Meetinstituut. Het betreft de naleving van de metrologiewet. Het gaat om meetinstrumenten die gebruikt worden bij overdracht van eigendom zoals benzinepompen, weegschalen, maar ook meetapparatuur voor het bepalen van een boete. ze hebben een eigen opleiding

57. kok

Kok

Je beoefent als beroep de kookkunst. Je hebt dan de koksopleiding gevolgd, en kan werken in bijvoorbeeld een (hotel) restaurant, bistro, een schip, kazerne of een cateringbedrijf.

58. kraamverzorgende

Je biedt geschoolde zorg voor een kraamvrouw, voor, tijdens en na de bevalling.

De belangrijkste taak is de verzorging van de moeder en haar baby, het geven van voorlichting en beantwoorden van vragen van de nieuwe ouders.

Tevens ontvang je ook bezoek en doe je licht huishoudelijk werk.

59. laboratoriumassistent

Een laborant heeft niveau MBO4. Een laboratoriumassistent heeft MBO3. Je start dan op dat niveau. meestal in een ziekenhuis.

Een analist heeft een HBO opleiding genoten.

60. leerling- verpleegkundige

OP een leerafdeling werk je dan met een verpleegkundige als toezichthouder. Daarna stroom je door. je hebt verschillende gradaties van verpleegkundige.

61. leraar basisonderwijs

Een Leeraar / lerares of onderwijzer / onderwijzeres is iemand die kennis en (technische) bekwaamheden overdraagt aan leerlingen. Een onderwijzer geeft les in het basisonderwijs.

62. leraar bovenbouw havo\atheneum\gymnasium (1e graads)

Zie 61. Een docent geeft les in het voortgezet onderwijs

63. leraar mbo

zie 61 en 62

64. leraar vmbo en onderbouw havo \atheneum \gymnasium (2e graads)

zie 61 en 62

65. maatschappelijk werker

Dit is een beroep binnen de sociale sector. Maatschappelijk werkers leren mensen zichzelf beter te redden in hun sociale omgeving.

Het heeft zijn oorsprong van voor de 19e eeuw. Heden ten dage volg je een opleiding aan de Nederlandse hogescholen.

66. machinebankwerker

Je maakt aan een draaibank onderdelen voor machines en motoren.

Een gespecialiseerd technicus. Omdat leiding aansluitingen en matrijzen soms waterdicht en zelfs gasdicht moeten zijn, ook onder hoge druk.

67. makelaar

Het bekendste is de makelaar die je nodig hebt bij aankoop van je huis. Maar er is meer.

Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren, roerende zaken, verzekeringen, op de goederentermijnmarkt of ander roerend, onroerend of registergoed, regelt contracten en (ver)koopafspraken.

Een makelaar is een tussenpersoon, werkzaam door een overeenkomst van bemiddeling.

68. management consultant

Ofwel organisatie adviseur. Je wordt door bedrijven, instellingen en overheden ingehuurd om te adviseren op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Het doel is om de bedrijven te helpen beter te kunnen functioneren en presteren.

69. medisch analist

Bij Analist werk je op een laboratorium (van een ziekenhuis) zie 59

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) is een Nederlandse opleiding daarvoor.

70. melkveehouder

Ook wel koeienboer genoemd. alhoewel je niet alleen bij koeien melk kunt krijgen. Er worden ook schapen, geiten, paarden en kamelen gehouden voor melk.

Je houdt dus zoogdieren voor het verkrijgen van de moedermelk voor de consumptie door mensen.

71. meubelmaker in een meubelfabriek

Je kunt uit hout afgewerkte meubels maken. Zoals Tafels, stoelen, kasten en bedden, maar ook keukens.

Een van de belangrijkste technieken is houtbewerking, en dat heb je geleerd op de opleiding “meubelmaken”

72. netwerkbeheerder

Je zorgt voor het beheer van een computernetwerk tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Je zorgt voor voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit.

73. nieuwslezer bij de radio

Je leest het nieuws voor op de radio. Zie verder bij 54.

74. notaris

notaris aan het werk

Een notaris is een jurist en openbaar ambtenaar, benoemd door de overheid, die bevoegd is om authentieke akten te verlijden in de gevallen waarin de wet aan hem of haar die bevoegdheid toekent en een partij dit van hem verlangt.

Het bekendste van de notaris is dat je hem nodig hebt bij het kopen van een huis, of het opstellen van huwelijkse voorwaarden, of erfrecht.

Als je het zelf wilt doen moet je de opleiding notarieel recht doen.

75. pastoor\dominee

Dominee is de aanspreektitel voor een predikant. Meestal ben je in dienst van een kerk en wordt je bruto betaald. (Moet zelf de belasting afdragen)

Pastoor is hetzelfde maar dan van de Katholieke kerk.

76. ploegbaas in metaalconstructiebedrijf

Je hebt de leiding over een groep medewerkers in jouw ploeg, en je moet zorgen dat alles goed draait binnen jouw ploeg in het metaal constructie bedrijf

77. politieagent

Om politieagent te worden moet je een opleiding volgen op de politieschool. Je komt dan in dienst bij de politie

78. procesoperator (bedienen van processen in de chemische industrie)

Je draagt bij aan en overziet het goede verloop van een productieproces. Je hebt zelf zo veel kennis van het hele proces dat je in geval van calamiteiten je op een goede manier in kunt grijpen. Je hoeft dan niet het hele proces stil te leggen, maar een kleine ingreep kan al voldoende zijn.

79. profvoetballer

Het voetballen zit je in de genen. jij bent super fit en zorgt dan jouw club en Nederland erbij gaat winnen! Zelf verdien je er ook zo ongeveer een vermogen mee

80. programmeur

Jij kent de computer programmeer taal op je duimpje Je kunt computer programma’s schrijven en vindt het nog leuk ook. een goed betaalde baan

81. psychotherapeut

Je behandelt mensen die geestelijk lijden of helpt mensen die ernstige psychosociale problemen hebben.

Je wordt het niet zo maar. Je moet de artsen opleiding hebben gedaan en dan toegelaten worden tot de opleiding.

82. radioloog

Als radioloog werk je op de röntgenafdeling van een ziekenhuis. Je houdt je bezig met het opzoeken van de aard en de plaats van een ziekte of aandoening. Meestal met röntgenstralen, of CT scan of MRI scan.

83. rechter

Een rechter is iemand die rechtspreekt. De rechter is wettelijk verplicht een oordeel uit te spreken over een concreet geschil, dat hem voorgelegd wordt. Daarbij houdt de rechter rekening met:

 • de wet
 • de rechtspraak (of jurisprudentie)
 • de algemene rechtsbeginselen
 • de rechtsleer (of doctrine)
 • de gewoonte.

Om rechter te worden moet je een gedegen opleiding geneten en benoemd worden

84. scheepsmachinist op een visserijschip

OP een visserijschip onderhoud je de motoren en het draaiende gedeelte van het schip. Je moet verstand van techniek hebben en niet bang zijn voor vieze handen

85. schooldirecteur basisonderwijs

Directeur is een algemene benaming van iemand die leiding heeft over een organisatie. In dit gel van een basisschool

86. schooldirecteur mbo

Zie bij 85 in dit geval van een MBO school.

87. schooldirecteur vmbo\havo\vwo

Hetzelfde als bij 85 in dit geval van een VMBO / Havo / VWO

88. secretaresse

Je bent, meestal in dienst van een bedrijf of organisatie, belast met secretarieel werk. meestal voor een functionaris o.i.d. in een ondersteunende rol.

89. slager, eigenaar slagerij

Je snijdt beroepsmatig stukken vlees en bereidt deze voor voor verkoop en gebruik. Als slager werk je in slagerijen, toeleverende bedrijven of supermarkten.

Jij hebt dus een eigen slagerij en krijgt karkasdelen gevroren aangeleverd (je mag zelf niet slachten vanwege de hygiëne)en verwerkt deze tot eindproducten. Een veelzijdig en mooi beroep

90. tandarts

Je bent in alles gespecialiseerd met wat met de mondgezondheid te maken heeft. Je hebt een academische opleiding gevolgd in de tandheelkunde. Het is een beschermd beroep en om het uit te mogen voeren moet je ingeschreven staan in het BIG register.

91. tandartsassistente

Je bent behulpzaam voor de tandarts. Je zorgt voor de administratie maar ook eenvoudige dingen als vullingen, foto’s en materiaal ontsmetten en klaarleggen zijn taken die je kunt doen.

92. technisch tekenaar

Technisch tekenaar kun je zijn in o.m. woningbouw, utiliteitsbouw en scheepsbouw. Je vervaardigd technische tekeningen.

Vroeger aan de tekentafel, tegenwoordig met de computer

93. vakbondsbestuurder

Voor je vakbond vertegenwoordig je een groep arbeiders van een vakrichting of een bedrijf zelf. Je sluit CAO’s af en helpt de kaderleden bij problemen die ontstaan onder de leden (werknemers)en naleving van het CAO.

94. verkeersvlieger (piloot)

Je bent bestuurder van een vliegtuig of luchtschip. In de commerciele burgerluchtvaart worden piloten ook aangeduid als verkeersvlieger.

Meestal zit je met 2 piloten in de cockpit en is er ook een taakverdeling

Er is een speciale opleiding voor verkeersvlieger

95. verloskundige

Je houdt je bezig met de normale ongecompliceerde zwangerschap en bevalling.

Een kraamvrouw (aanstaande moeder) bezoekt tijdens de zwangerschap regelmatig de verloskundige. Bij complicaties o.i.d. verwijst de verloskundige je door naar een gynaecoloog of kinderarts.

96. verpleegkundige

Je bent opgeleid tot het uitvoeren van verpleegkundige taken. De basiszorg is wassen, aankleden en verschonen. Maar ook wondverzorging, observatie en rapportage en gespecialiseerde zorg. Ook het inbrengen van een infuus, sonde of katheter behoort tot jouw taken.

97. verzekeringsagent

Een verzekeringsagent is eigenlijk een makelaar in verzekeringen. een soort “tussenpersoon” zie bij “Makelaar” (nr 67)

98. verzorgende in dagopvang voor ouderen

Verpleegkundige, maar dan in de dagopvang voor ouderen

99. webdesigner

je ontwerpt de vormgeving van websites voor bedrijven. Je kan in dienst zijn van een bedrijf, maar ook van een bureau, die het voor bedrijven doet.

Vanwege het toegenomen belang van internet in de handel wordt het maken en onderhouden van een website steeds vaker uitbesteed aan en bureau met professionele webdesigners.

100. weg- en waterbouwkundig ingenieur

Tegenwoordig een Civiel ingenieur.

Je houdt je met het ontwerpen, dimensioneren, berekenen en toezien op de uitvoering van bouwconstructies in de breedste zin van het woord.

Dit kunnen dus wegen zijn, maar ook waterwegen.

101. winkelier, zelfstandig in aardappelen, groente & fruit

Ze zijn er nog steeds: groenteboeren. Winkeliers die zelfstandig handelen in aardappelen, groente en fruit. zorg dat je de concurrentie aankan met de supermarkten!

Heb je gevonden wat je zocht? Anders heb ik nog één idee voor je:

geld verdienen vanuit huis!

Als je kiest voor geld verdienen vanuit huis met affiliate marketing, dan heb ik nog wat voor je.

affiliate marketing revolutie

Goede vriend Jacko heeft een online videotraining gemaakt, waarin je wordt meegenomen om stap voor stap een eigen website op te zetten, om daarmee geld te verdienen. Je kunt letterlijk elke muisklik volgen. En niet minder belangrijk: gelijk meedoen. Niks theorie, gelijk praktijk. Een website die voor jou geld gaat opleveren.

Je hebt er geen speciale technische kennis voor nodig, of een diploma. zelfs een digibeet kan dit!

Het enige wat jij moet doen is op onderstaande link klikken, en de rest wijst zich vanzelf:

Online videotraining van Jacko, speciaal voor jou!

Wil je een gratis e-book downloaden, waarin staat hoe je online geld kunt verdienen als affiliate?

Klik dan op de groene box hieronder!

Veel succes!

banner passief inkomen opbouwen

Auteur: Jeroen

Mijn naam is Jeroen Santing. Ik ben nu een paar jaar bezig met affiliate marketing, Ik heb inmiddels meerdere sites, en ook geld verdiend op het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.